Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

s

Svemirko se vratio na zagrebačke pozornice nakon sedam mjeseci, i svojim novim albumom 'Tunguzija', zadivio Močvaru ovu subotu. Nakon fantastičnog prvog albuma 'Vanilija' bend ponovo predstavio odlične plesne melodije i aranžmane koje su jedinstvene na sceni. Marko Vuković je genijalac koji je napisao, snimio i aranžirao pjesme a zvuk su zajedno stvorili Vuković, Antonijo Bošnjak, Toni Tandara, Branimir Blažević i Bojan Bojkov.

Prohladnu subotnju večer su odmah započeli snažno i ugrijali publiku. U debitnom albumu su istaknuli jedan plesni i opuštajući zvuk koji dugo nismo ćuli na sceni. U novom albumu su se držali osjećaja iz osamdesetih. Iako su pjesme manje plesne, a stihovi više romantični ostali su vjerni psihodeličnim, emo-macho, synthpop zvuku za kojim je publika ludila cijeli koncert. Svirali su hitove koja je publika odmah prepoznala i neke buduće hitove koje će prepoznati na sljedećem koncertu. Singlovi Meni se svira, Dizajnerica Laura i na kraju Možda nisam dobar  su publiku najviše oduševili. Te su pjesme većini ostavile trag u sjećanju i jedan topli osjećaj iz prošlih vremena.

S novim albumom su dokazali da imaju uistinu jedan poseban zvuk za koji vrijedi odvojiti vrijeme. 'Tunguzija' je odličan spoj pjesama koje podsjećaju na zvukove Haustora, Denis&Denisa, The Curea s malo Joy Divisiona. Uživo su jednako dobri kao i u studio, zaigrani i samouvjereni brzo su rasplesali klub svojim kreativnim, svježim i svemirskim zvukom.  

Za sve nostalgične ljubitelje ovoga benda a i za one kojima je ovaj koncert bio tek prvi susret u svijet Svemirka, doživjeli su pravu mali povratak u pop osamdesetih godina. Koncert je nadmašio očekivanja, u ovim prostorima je potreban bend poput Svemirka koji opušta svoju publiku miješajući zvukove prošlosti i daleke budućnosti.