Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Colour Haze KSET 00552

Zvuci valova koji oplakuju kalifornijski pjesak na jugu Njemačke odnijeli su me negdje veoma daleko, u paralelni svijet gdje je Kalifornija usred Munchena, ljudi ne pričaju na koncertima, susjedi ne zovu policiju radi buke, a piva, osim što je predivno zlaćane boje i blaženo nerazvodnjena, košta 5 kuna.

Valovima koji polako i neumoljivo udaraju o suncem okupanu obalu, tik do brandenburških vrata, počinje uranjanje u predivan svijet u kojem nema estradnog kiča i blještavila, ne postoje pjesme od 3 minute, a glazbenici su cijenjeni i prepoznati zahvaljujući svojoj virtuoznosti i vještini, a ne kokodakanju.

Colour Haze KSET 00573

Zvucima valova koji se razbijaju o sitna zrnca 2011. počinje i epska ljubavna između benda Colour Haze i autora ovih redaka. Nažalost, bilo je to tek par mjeseci prekasno za potencijalno sudbonosni koncert u KSET-u, kada je autor živio u blaženom neznanju i sumnji u samo postojanje bosonogih božanskih bića koja proizvode tu zvonku radost zvanu glazba.

Pjesmom zvanom She Said, koja se nalazi na istoimenom albumu iz 2012. i počinje dobro poznatim ritmom valova, počeo je taj predugo iščekivani susret sa ovim svevišnjim germanofonskim stvorenjima i, nakon dvosatne lekcije u muziciranju, prošao u jednom dahu.

Colour Haze KSET 00703

U svijetu gdje ne postoje individualne pjesme, već se one gotovo neprimjetno stapaju u jednu cjelovitu harmoniju zvukova; gdje ne postoje popisi izvedenih pjesama samo da bi se netko zamarao njima, već se svaki odsvirani ton osjeća cijelim svojim bićem i bude toliko moćno i hipnotički interpretiran da svakog slušatelja dirne u dušu; u tom svijetu ponekad ima puno više ljepote i ljubavi – posjetite ga ponekad.