Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

rm

Led Zeppelin Tribute, koji se održao u Vintage Industrial Baru ovu subotu, bio je u istinu koncert koji je fanovima legendarnog rock sastava ispunio žeđ za dobrom rock svirkom. Rock Masters & Ervin Baučić odličnim repertoarom i izvedbom zadovoljili su svaka očekivanja ovog nimalo lakog zadatka proslave 50. godina Led Zeppelina.

Rock Masters je bend koji djeluje u hrvatskoj i inozemstvu niz godina i sastoji se od velikih glazbenika koji su već dugo godina prisutni na sceni Tomas Krka (bass gitara), Slavko Pintarić Pišta (bubnjevi) i Vedran Božić (gitara), te operni i rock pjevač Ervin Baučić koji je uspješno osvojio publiku svojim osebujnim vokalom i pokazao da stvarno može zvučati kao Robert Plant.

Bend je svirao harmoničan i sveobuhvatan-diskografski omjer pjesama s prvih albuma i svaku pjesmu su strastveno izveli u pravom duhu Led Zeppelina. Publiku su proveli kroz bogati repertoar ikoničnog benda hitovima poput, "Bring It On Home", "You Shook Me", "Baby I'm Gonna Leave You" i "Dazed and Confused". Prvi dio koncerta su završili skoro pa savršenom izvedbom pjesme "Kashmir" koja je ostavila publiku u nevjerici. Nastavili su u drugom dijelu s "Communication Breakdown", "Heartbreaker", "Ramble On", "Immigrant Song", "Black Dog", "Rock and Roll", "D'yer Maker", "Stairway to Heaven", "The Ocean". Za kraj su odsvirali "Whole Lotta Love" koja je bila blizu originala, publika je pjevala punim glasom, ušla u trans s bendom i razbacala se sve do kraja pjesme.

Rock Masters & Ervin Baučić su primjer izvrsnog tribute benda, svojim koncertom su fanovima ispunili dušu i ispoštovali jedan od najboljih bendova u povijesti rock glazbe.