Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

IMG 2394

Jinxi su održali koncert u zagrebačkom domu sportova kojim su obilježili svojih 25 godina karijere i dvadeset godina od svog prvog hita "Smijem se". Nevrijeme koje je zatamnjelo grad počelo je točno prije koncerta i uzrokovalo malo duže iščekivanje benda i publike. Međutim atmosferu je odmah digla predgrupa iz Beograda Artan Lili i publika je počela lagano plesati uz njihov singl "Nije svejedno". Jinxi su snažno otvorili s pjesmom "Jesmo li dobro" i u prvoj polovici koncerta odveli publiku u nostalgičnu euforiju hitovima "Smijem se" i "Idem tamo gdje je sve po mom". Energija s pozornice se slijevala na publiku kao turbulentna kiša koja je padala izvan dvorane.

Kao pravi slavljenički koncert gosta iznenađenja nije falilo. Pjevač Pipsa Dubravko Ivaniš se priključio u pjesmi "Na zub su me uzeli mama", a Davor Gobac je pjevao u pjesmi "Maradona" s novog albuma. Yaya je dominirala kao izvrsnim vokalom koji ne stari. Bend je bio u proširenom sastavu s pratećim vokalima i udaraljkama. Izvrsne gudačice Vortex Strings pridružile su se pjesmama "Ljeto" i "Brazil".

IMG 2430

Koncert je obuhvatio daleku pa i malo bližu prošlost Jinxa, svim najboljim hitovima. Iako je publika više reagirala na stare klasične hitove prve ere Jinxa,  svirali su i "Easy", "Continental Blue" i "Ako si rođen u pogrješno vrijeme" s novog albuma  "Pogrebi i pomiriši". Nakon predviđenog kraja sa "Bye Bye Baby Bye" i ludnice koja je nastala, smirili su publiku s pjesmama "Padobran", "U debelom hladu" i za sam kraj "Koliko suza za malo sna" gdje se osjetila emocionalna povezanost s publikom.

Publika je bila raznolika, ali vesela bili su stari fanovi, koji su tu od prvog 'hita' i koji su obitelj doveli sa sobom i mladi koji su ludjeli za svakim hitom. Jinxi su nakon 25. godina dokazali da su još uvijek jedan od najboljih bendova u ovim krajevima i njihov kraj neće tako brzo doći.