Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

The SIIDS Tomino PolakMedia 2018 13

The Siids su u zagrebačkom Vinylu održali ekskluzivni koncert i videospotom predstavili zadnji singl svoje trilogije "Giving myself to you". Kompletna audio-vizualna trilogija uključuje pjesme "Meaningless/Weightless" i "Lovers".

Prostor kluba Vinyl napunili su svojom električnom energijom i publiku poveli sa sobom u mračan, ali snažan modernistički zvuk. Iako su relativno novi bend koji je nedavno došao na scenu, svojim nastupom su dokazali da su moćni i inovativni i mogu nastupati kao da su na velikoj pozornici.

The SIIDS Tomino PolakMedia 2018 9

Stanislav Grdaković i Darko Terlević sviraju skupa već od srednje škole i njihova povezanost se osjeti u glazbi. Duo je nastao kada su uzeli kreativnu pauzu od benda Morso i odlučili stvarati svoju vrstu glazbe koja im je prirodno došla. Na putovanju u Australiji su dobili inspiraciju i pokrenuli inovativni projekt The Siids. Tamo nas je uhvatio gust, gledali smo što drugi rade tamo kako stvari funkcioniraju i odlučili smo napraviti The Siids, tamo su nastale nekakve skice pjesama ali smo ovdje došli snimati, istaknuo je vokalist Stanislav.

Pjesme pišu na engleskom jeziku što zaista paše ovakvom stilu glazbe. Najbitnije nam je bilo napraviti nekakav odmak od Hrvatske, Rijeke kao da ides od bivše cure negdje. Glazbu uglavnom stvara Darko koji je multiinstrumentalist a Stanislav je tekstopisac.

The SIIDS Tomino PolakMedia 2018 24

The Siids polako stvara vizualni identitet, za sad su izdali tri videospota u suradnji s vizualnim umjetnikom Kristijanom Vučkovićem. U svakom spotu pokušavaju prenijeti osjećaj glazbe na video. Stanislav je objasnio ideju iza najnovijeg videospota: Zadnji spot smo snimali u Trstu u jednoj zgradi koja je potpuno nenormalna, napravljena je krajem 70-ih i trebala je biti zajednica sama za sebe projekt je bio da ljudi koji stanuju ne moraju nigdje izlaziti da taj mali dio funkcionira odvojeno od grada a da je u tom gradu, to je sad dosta derutno. To je preneseno stanje i tema te pjesme, pokušavamo uglavnom neku paralelu napraviti, tražimo lokacije koje pašu pjesmi.

Nakon što su svirali po Rijeci, i sada razbili led u Zagrebu sljedeća stanica je Velvet festival u Punatu, Engleska u sedmom mjesecu i Dalmaciju čuvaju za jesen.