Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

IMG 4320

U 60 godina svoje karijere, u subotu (7.4) po prvi puta našla se pred križevačkom publikom na pozornici Kluba kulture te već u samom startu izazvala ovacije punog kluba. Pozornicu je podijelila s Greenhouse Blues Bandom čija suradnja traje već skoro pune dvije godine i koja se pokazuje doista uspješnom. Diva Hrvatskog jazza i rocka stupila je na pozornicu i prije vremena uz prethodno instrumentalnu najavu GHBB i Jurice Hotka koji se našao iza klavijatura te spretno i zavidno izvodio svoje dionice uz bend koji je predstavio Zdenku i pozvao ju na pozornicu.

U prvom dijelu koncerta, izvođene su Zdenkine pjesme – od 'Frka' za koju je izjavila kako joj je drago što je nakon toliko godina njeno stvaralaštvo i dalje prisutno na hrvatskoj sceni, kroz neke novije tonove i načine izvedbe te je pohvalila Nipplepeople na adaptaciji koju su napravili na pjesmi, zahvalivši što su joj na taj način produžili život pa sve do 'Ja sam žena' i 'Volim te kao konja' za koju pak tvrdi da time izjavljuje onu, jaku jaku ljubav i ako nekog doista volite, recite mu kako ga volite kao konja.

IMG 4255

Obzirom na silne godine na sceni, nastupanja i turneja, Zdenka još uvijek žari i pali, tokom dvosatnog koncerta nije bilo trenutka u kojem nije plesala ili pokazivala strast koja pršti, što iz njenog glasa, što iz njenog čvrstog stasa isklesanog baš tim silnim godinama života na sceni. Zdenka je Janis Joplin opisala kao svoj uzor, stoga je drugi set koncerta posvećen upravo njoj. 'Piece of my Heart', 'Mercedes Benz', 'Me and Bobby McGee' Zdenka je otpjevala uz pomoć publike koja joj se rado pridruživala čim bi ona odmakla usne od mikrofona i usmjerila ga prema punom klubu.

Nije se držala samo pjevačkog dijela već se rado obraćala Križevčanima i Križevčankama te im prepričavala anegdote svoje dugogodišnje karijere koje su ju gradile kao uspješnu divu na jazz sceni te na kraju krajeva zbog kojih i jest tu gdje je sada. Svoju dobru i uspješnu suradnju s GHBB potvrđivala je kroz cijeli nastup, hvalivši ih svako malo i dajući do znanja publici koliko su sva osmorica u bendu uspješni i talentirani te je iznimno sretna i zadovoljna što ima mogućnost nastupati s njima.

IMG 4392

Sve u svemu, Zdenka je odradila jedan fantastičan nastup te napustila pozornicu praćena gromoglasnim pljeskom. Pokazala je svim svojim fanovima,  a i onim mlađim generacijama koje su se našle u klubu što znači imati uspješnu karijeru, godine staža iza sebe, a još uvijek biti u mogućnosti ostaviti eksplozivan nastup iza sebe o kojem će se prepričavati unutar i van prostora Kluba kulture.