Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Rundek 8

Sinoć je Velika dvorana Doma sportova bila posljednja postaja Rundekove turneje „Apocalypso Now“. Koncert je prvo bio planiran u maloj Dvorani Doma sportva, ali zbog velikog interesa preseljen je u Veliku dvoranu, što mi je iznimno drago, za jednog ovakvog velikog umjetnika.

Darko Rundek karijeru je započeo 70-ih godina kao pjevač i gitarist, a kasnije kao autor i skladatelj benda Haustor. Završio je i režiju na Akademiji za dramsku umjetnost u Zagrebu, te režirao nekoliko kazališnih i radio drama. 1997 godine izdaje svoj prvi solo album "Apokalipso" čiju dvadesetu obljetnicu obilježava upravo ovom Apocalypso Now turnejom.

Rundek 18

Sinoć je s nama podijelio sve emocije kojima prožima svoje pjesme, te nas poveo na putovanje svijetom i gradovima koje spominje u svojim pjesmama. Mogli smo vidjeti kako nakon toliko godina stvaranja njegova kreativnost nije nestala, nego je samo nadograđena.
Uvijek sam smatrala kako Rundeku više odgovaraju manji, intimniji prostori i atmosfera, no sinoć mi je dokazao suprotno. Sa svojim kompletnim osmeročlanim bendom, stvorio je odličnu atmosferu i rasplesao kompletan Dom sportova. Rundek je bio odlično raspoložen, a koncert je pretvorio u svojevrsnu predstavu te vidno uživao pred domaćom publikom.

Rundek 13

Presvlačio se, karikirao pokretima, a u tome mu se pridružio cijeli bend, kojeg također moram pohvaliti kao odličan. Usna harmonika, truba, saksofon, violina, udaraljke, gitara, bubnjevi…. što još možete poželjeti?

Izveo je svoje najpoznatije hitove „Ruke“, „Apokalipso“, „Šejn“, „Aj Carmela“, „Makedo“…, a publika ih je naravno sve znala od riječi od riječi.

Koncert je trajao oko dva i pol sata, uključujući jedan bis.