Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 4875 1

13-ti po redu Pozitivan koncert je održan sinoć u velikoj dvorani Doma sportova. Tradicionalno organiziran od HUHIV i Los Angeles Agencije, uz svjetski dan AIDS-a, sa snažnom edukativnom porukom svim mladima u borbi protiv ove opasne bolesti. Kao i na prijašnjim koncertima, i  ovaj put su se dijelili besplatni kondomi svim posjetiteljima.

Ovaj pozitivac je otvorio bend Otrovna Kristina, relativno novi bend na našoj sceni kojima je ovo i prvi nastupa na pozitivcu. Otrovna Kristina je projekt Nike Potočnjaka (Seven That Spells) koji će svakako ostaviti utjecaja na našoj glazbenoj sceni. Kao i svaki bend koji svira prvi, ni oni nisu imali sreće pa su svirali ispred poluprazne dvorane. U svakom slučaju, Otrovna Kristina je odradila solidan nastup.

IMG 3997 1

Čak niti odlični Repetitori nisu uspjeli napuniti dvoranu. Je li to do satnice ili što, ne znam. Repetitor nam je već dobro poznat bend od kojih su velika očekivanja. Kao i na prijašnjim koncertima, i ovaj put su se dokazali kao odličan bend. Energična svirka ovog  trojca je uspješno podigla energiju u dvorani.

IMG 4275 1

Naravno, Kawasaki 3p vjerojatno ne može razočarati. Sat vremena energične i vesele svirke nije moglo proći bez klasičnog poziva publike "Malo vas je , malo vas je pi...e". U trenutku kada je Kawasaki došao na stage, dvorana je bila punija. Kawasaki 3p su treći puta nastupali na Pozitivcu, po meni najbolji bend ove večeri. Nakon energičnog nastupa, na pozornicu je došao Elemental. Svoj nastup su počeli s hitom "Priroda i društvo" te odmah digli publiku. Iako na malo drugačiji način od prethodna 3 benda, ekipa Elementala se vidno dobro zabavljala. Svirali su oko sat vremena i očekivani su bili dobri.

IMG 4689 1

Zadnji bend, sveopće popularni Brkovi su bili zadnji bend ovog pozitivca. Naravno, započeli su s puštanjem Pervanove izvedbe pjesme "Serbus dragi Zagreb moj" te krenuli rokati svojim standardnim stvarima na koje je ekipa koja je bila tada u Domu sportova doslovce odvalila. Brkovi su inače ekipa iz Zagreba, iako za vrijeme koncerta, dok pričaju dobro kopiraju naglaske iz razno raznih krajeva pa tko ih ne poznaje ne bi dao ruku u vatru da su domaći dečki.

Sebe nazivaju turbofolk-punkrock bend. Većina pjesama je sprdačina na temu međuljudskih odnosa, sexa, politika. Do sada su objavili 6 albuma i izuzetno su popularni, kako se čini po koncertu, među mladim ljudima.

IMG 5160 1

Ovaj Pozitivac, za razliku od prošlih je bio energetski nekako drugačiji. Možda zato što je bilo više mlađe ekipa ili možda je jednostavno bio takav dan. Velika dvorana Doma sportova je bila sasvim solidno popunjena, organizacija kao i svaki puta do sada vrhunska. Nadam se da će se pozitivac nastaviti i dalje i da će se više ljudi odazvati ovom, zapravo, koncertu s po(r)ukom.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici