Parni valjak 13

Parni valjak sinoć je održao još jedan u nizu odličan koncert u kombinaciji akustičnih i električnih gitara. Prijašnjih godina punili su Dom sportova, a ovim koncertom dokazali su kako bez problema napune i zagrebačku Arenu.

Koncert je počeo u 20:30h. Na pozornicu su izašli u svom već poznatom rokerskom stiilu. Aki sa punđom na glavi, uskim crnim hlačama i kožnoj jakni, zauzeo je svoju poziciju I laganim romantičnim ritmovima uveli su nas u koncert.

Parni valjak 1

Prvi dio koncerta bio je akustični, laganiji ritam, sa dobro poznatim starim hitovima, te pokojim novim singlom. Uz Akia svoju kvalitetu pokazali su i ostali članovi benda, posebno bubnjar koji je imao poduži solo. Pri izvedbi pjesme “Dok je tebe” na pozornici mu se pridružila Tina Rupčić, koja je zajedno sa Akijem napravila tu pjesmu velikim hitom. Publika ju je dočekala sa oduševljenjem, te su se prepustili romantici, po kojoj je Valjak dobro poznat. Meni osobno je to jedna od njihovih najboljih izvedbi.

U jednom trenu su naprijed na pozornicu postavili klavir, kako bi ekipa pripremila pozornicu za električnu izvedbu.

Parni valjak 16

Električni dio koncerta zvučao je nešto dinamičnije, te mi se zvuk činio dosta bolje. Nizali su stare hitove “Dođi”, “Jesen u meni”, “Prokleta nedjelja”… a publika ih je sve pratila od riječi do riječi.

Unatoč odličnoj atmosferi, puno mi je bolje doživjeti Valjak u manjem prostoru I romantičnoj atmosferi koja bolje odgovara njihovim pjesmama. Ali me svaki put oduševi Aki koji sa svojih 60-ak godina neprestano skače po pozornici, zabavlja publiku, te općenito održava pozitivnu atmosferu na koncertu.

Nakon 2 bisa i 3 sata koncerta, napustili su pozornicu, a publika je sa smješkom na licu napuštala arenu. Uvjerena sam da su njihova očekivanja od koncerta bila ispunjena.

Parni_valjak-1.jpg Parni_valjak-10.jpg Parni_valjak-11.jpg

Parni_valjak-12.jpg Parni_valjak-13.jpg Parni_valjak-14.jpg

Parni_valjak-15.jpg Parni_valjak-16.jpg Parni_valjak-17.jpg

Parni_valjak-18.jpg Parni_valjak-19.jpg Parni_valjak-2.jpg

Parni_valjak-20.jpg Parni_valjak-3.jpg Parni_valjak-4.jpg

Parni_valjak-5.jpg Parni_valjak-6.jpg Parni_valjak-7.jpg

Parni_valjak-8.jpg Parni_valjak-9.jpg