×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Sezona festivala je počela. Na putu do jarunskog Aquariusa komotno se moglo slušati huk publike dok Frenkie i Edo rokaju binu na trodnevnom festivalu za manje od stotinu kuna.

Aquarius je pak bio preodređen za koncertnu promociju prvog od jednakih iz Sinestet kolektiva koji je dobio srebrni disk sa šarenom knjižicom. Drugi po rasporedu bio je mladi Hamidović, tu i tamo znan kao Frenkie, ponosni vlasnik drugog albuma prozaičnog naslova Povratak cigana.


Oko ponoći počelo je sve. Kritična masa normalnih ljudi i šatro crnaca iz geta postignuta je i na pozornicu se penju Špica u majici sa kompletnom prvom i jedinom postavom grupe TNT, Yuri iz ST!llness, mladi Scriptor te sam Alejuandro i udaraju direktno u glavu sa Ludi Splity`all. Normalni su klimali glavom, pokrenuli barem lijevu ruku pod nekim kutom na neki break Theron Thurett Trija koji je bio organska ritam sekcija sa bubnjarom koji strašno sliči na zlog bratića Denisa Lalića. Odlično momci sviraju taj neki polujazz. Za skreč je odgovoran bio i ostao Chill. Za lomljenje kostiju, petljanje kablova i udaranje onog svjetlosnog topa na sredini bine odgovoran je bio i vjerojatno će i ostati Atomic… b-boy. Sa –Peperminta je predstavljeno osam-devet stvari u nekih četrdesetak minuta.
 
Super mi je što Alejuandro nije stavio naglasak na predstavljanju svog rada već mu je bilo važnije da se cijeli kolektiv predstavi publici… i to po prvi put u Aquariusu. Bio je tu čak i Ink, bivši član Elementala, sada poznat kao Inkognito Popara što u svakom versu mora spomenuti štiklu i/ili štikle kao personifikaciju Kantice za Spermu™, Docking Stationa™ ili žene za jednokratnu uporabu krema prema kojoj osjećamo u isto vrijeme prijezir i požudu. Dakle, skraćeno, kuje. Bio je tu i lagani sajfer ili pojava kada mikrofon ide u krug kao džoint među raznim MC-ima na istu podlogu ili isti filtar. No niti blizu onom sajferu iz 2006. godine gdje mikrofon razvaljuju Špica, Ropez, Scriptor, Frenkie i Vojko Vrućina iz Dječaka koji trebaju izdati album. Ipak, Yuri je digao stvar sa versom koji završava sa …dokumentarac i na kraju špica; piše odabrao ?elo Hadžiselimović. Pravi IQ – hop na koji Sinestet na Balkanu uz Marčela ima monopol.

Frenikie, čovijek koji repa na više BPM nego što prosječni Hrvat trlja nježnik nakon loše subote, podbacio je koncepcijski. Napravio je koncert sa dvije nove stvari – Povratak cigana i Massiv iako je još uvijek samo jedna stvar massiv, a to je Massive Attack. Bila je još jedna nova u dancehall beatu sa tekstom o gandži; znači samo teorija, a ne i praksa.


Ostatak od pola sata bio je prošaran pjesmama sa prvog albuma te sa kolaboracije sa King Miretom koja nije bila u službenoj distribuciji u Republici Hrvatskoj. Eh, da… duplao je Maajka i Tuborg Green.