Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Irena ŽilićTvornica 1

Jedna od najcjenjenijih domaćih kantautorica, Irena Žilić, promovirala je drugi album u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu 22. travnja. Na hrvatskoj sceni djeluje nekoliko odličnih kantautorica, Irena je dio tog društva. Nastupila je u pratnji svog benda. Irena voli tehničku savršenost, pa je tako izmjenjivala nekoliko gitara. Posebno je dojmljiva bila pjesama sa sudjelovanjem violinistice Ivane Žabkar.

Album "Haze" Irenin je drugi studijski uradak koji je svjetlo dana ugledao 15. ožujka, a najavljen je s dva odlična singla.
U studenom prošle godine Irena je objavila pjesmu "The Moon", a početkom veljače ove godine objavljen je i drugi "X". Oba singla najavila su drugačiji zvuk na drugom albumu od onoga što je publika navikla čuti u njezinim pjesmama.

Irena ŽilićTvornica 6

Na novom albumu Irena Žilić je radila s talentiranim producentom Markom Mrakovčićem, a više nije ni sama s gitarom. Pridružili su joj se Ivana Žabkar (violina i synth), Lucija Potočnik (bas) te Davor Marinac (bubnjevi).
Novo izdanje Irene Žilić moći će se nabaviti prvo u digitalnom obliku, uz koje će biti objavljena i knjižica s tekstovima, a fizičko izdanje će izaći nešto kasnije.
Izrena Žilić iza sebe ima EP "Days of Innocence", album "Travelling" te brojne koncerte diljem Hrvatske i regije, a njezin drugi album jedno je od najočekivanijih domaćih izdanja ove godine.

J.R. AugustTvornica 2

Kao predizvođač nastupio je J.R. August, mladi umjetnik, kompozitor, kantautor i multiinstrumentalist iz Zaboka. 2011. godine J.R. počinje raditi na svom prvom EP-u, kvadrilogiji Change of Seasons, priči ispričanoj kroz glazbu i videospotove, inspiriranoj lucidnim snovima. Provodi 24 mjeseca snimajući video materijal za kompleksnu priču ispričanu kroz četiri videospota, odnosno četiri godišnja doba, za koju je sam August napisao scenarij. Nakon objave prvog dijela kvadrilogije, “Man with the Magnificent Mind”, video je u manje od tjedan dana postao broj jedan na službenoj stranici benda Coldplay, izazivajući odlične reakcije domaće i strane publike.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici