Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

APER4562Brijačnica obećava svake godine vrlo dobru postavu bendova, no ove je godine pripremila pravo iznenađenje. Povratak Kojota na scenu nakon šesnaest godina stanke ispunio je cijeli prostor Boćarskog doma, no usprkos slatkom iščekivanju konkurencija im je te večeri bila opasna.

Koncept festivala je fantastičan, no čak šest bendova u jednoj večeri nije lako izgurati bez stanke i mjesta za odmor. Neki lounge corner u dvorani neopisivo je potreban jer sam program počinje već oko 20:00 i završava kasno u noć. Drugi su dan otvorili elektroničke kokete Discohernia nakon čega su na binu stali Oružjem protiv otmičara. Verica Veka Marinković hrabro se izborila u muškom društvu i svojom karizmom izgurala koncert na solidnu razinu. Moderniji rock zvuk koji ih krasi zvuči simpatično, jednako kao i punkerske stvari Mašinka. APER4478Derao se vokal na sav glas, buntovno protiv gripe na koju se požalio. Erupcija sreće zavladala je kada je Potjeh počeo tražiti svoju rakiju i na kraju je našao u nabrijanoj rulji koja podržava poletan ritam ovog benda. Razvijaju se polako, ali sigurno, što je prilično osjetno u njihovom zvuku koji još uvijek vuče nostalgiju za srednjoškolskim punkerskim momentima.
APER4431Kako je Obojeni program obećao na samom početku, dogodilo se nešto lijepo, a to je njihov nastup koji je iz prvotne blage nesigurnosti naprosto eksplodirao na samom kraju. Vokalist koji je cijelo vrijeme bježao u zadnji dio pozornice i neurotičnim pokretima nenametljivo vodio show dok je ostatak ekipe na bini bio prilično statičan. Vibracije basa i bubnja su neke natjerale na ples, a neke da usputno čavrljaju. No, ono što je vrlo važno za primijetiti jest da je za vrijeme svakog benda veliki dio publike neprestano kružio okolo, tako da gdje god u dvorani da si stao, netko te je skoro svakih pet sekunda gurao da prođe...negdje.
APER4545Naš proizvod s velikim izvoznim potencijalom, bend Jonathan, nastojao je u relativnom kratkom setu, nešto kraćem od sat vremena, predstaviti i nove pjesme s nadolazećeg mini albuma "To Love...", ali i zapaliti atmosferu s starim hitovima. Ono što je sigurno jest da su nove pjesme kvalitetnije, zrelije i kompaktnije od starih. "Who Lies To Whom" zvuči moćno, moćnije od "Maggie". Zakucali su s "Try To Get Even" uvučeni u svoj ritam koji je na jednoj dubljoj razini od onog osjetljivog. U svom svijetu funkcioniraju skladno i iskreno uživaju u svirci što je vidljivo iz specifičnog scenskog nastupa. Klišejevski bi već bilo reći da zvuče moderno i svjetski, no pjevač svakako prati trendove jer je pliš totalno in ove sezone.
APER4592Kojoti su publiku vratili u prošlost na samom početku obradivši Iggyja Popa i dobili velike ovacije pune dvorane. Očekivajući možda određenu nesigurnost, pokazali su suprotno i obnovili iskre koje su frcale u njima prije dva vesetljeća. Ekipa nije nimalo bila iscrpljena od povećeg broja bendova koje su pogledali prethodnu i tu noć, jer čekali su baš njih, a oni im nisu ostali dužni. Hitovi za koje su mnogi fanovi mislili da ih više neće ćuti uživo sada su bili realnost, a stara je garda zabrijala u samu srž dobre rock glazbe.
Jest da se rock glazbu obično povezuje s paklom, hladne zimske večeri možda nisu učinile atmosferu u potpunosti užarenom, no uživali smo u kvalitetnoj svirci domaće rock kreme, u fantastičnoj povratničkoj premijeri u obliku Kojota te budućnosti rocka u obliku Jonathana.