Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U pol 9 kod sabe Julien RockoffPobjednik druge finalne večeri Karlovačko RockOff Festivala je grupa U pol' 9 kod Sabe. Pobjedu su zaslužili odličnim nastupom u konkurenciji iznimno kvalitetnih bendova – Lika Kolorado, Roppongi Red, Široke ulice i Auguste.

Večer je otvorila ekipa benda Lika Kolorado koja je publiku oduševila svojim ležernim nastupom i jednostavnim pristupom. Indie rokeri koji trenutno rade na debitantskom albumu zainteresirali su okupljene te su tako sigurno stekli određeni broj novih pratitelja. Radiofonični, ali opet dovoljno alternativni, pravo su osvježenje na domaćoj sceni zbog čega zaslužuju puno više medijskog prostora.
Roppongi Red sviraju elektronsku pop glazbu, na trenutke podsjećaju na Lollobrigidu. Imaju šarm i vlastiti stav koji iz razlikuje od drugih. Uz dozu ironije proširili su pozitivnu energiju i rasplesali okupljene.
Rock se vratio na binu uz zvukove benda Široke ulice koji su bezompromisnim riffovima doveli atmosferu do usijanja. Imaju vjerne fanove u publici koji su ih glasno podržavali. Ni ostatak ekipe nije na njihov ritam mogao ostati miran.
Auguste su ublažile atmosferu svojim nježnim jazz pop-rockom koji se u zadnje vrijeme proširio lokalnom scenom i glasno odzvonio. Dva odlična ženska vokala svoj su glazbeni izričaj pokazala u najboljem svjetlu. Premda su na sceni relativno kratko vrijeme, vidljiva je velika doza profesionalnosti i predanosti onome što rade.
Za sam kraj večeri nastupio je pobjednički bend U pol' 9 kod Sabe.

Članovi žirija Aljoša Šerić, Damir Martinović – Mrle, Mirela Priselac Remi i Mark Mrakovčić, predvođeni glazbenim kritičarem Hrvojem Horvatom nisu štedjeli komplimente za zagrebačku queer pop šestorku. Aljoša Šerić iz Pavela kazao je kako je po njegovom mišljenju pjesma „Starimo“ trebala osvojiti Porina za pjesmu godine, dok je Mirela Priselac Remi hvalila glazbene izvedbe članova benda i originalan izričaj koji su donijeli na hrvatsku pop scenu.

U pol 9 kod sabe 2U pol' 9 kod Sabe na RockOffu se nalaze drugi put za redom, a ove godine natječu se s pjesmom „Moram“, novim singlom za koji su ovih dana u režiji autorice benda Ane Opalić snimili i spot. Ako ih do sada niste čuli – dođite na superfinale RockOffa i poslušajte ih 04.11. u zagrebačkom klubu Katran.