Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Huljić mjuzikl 5Poznato je da supružnici Huljić svojim radom već dugi niz godina podižu mnogo prašine na domaćoj glazbenoj sceni, no njihov najnoviji poduhvat puno je zahtjevniji od onog po ćemu su najpoznatiji. U suradnji s Mirom Gavranom i Igorom Barberićem, upravo su tome odali počast.

Mjuzikl je u posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj doživio svojevrsni procvat, a sada je dobio najnoviju i iznimno oštru konkurenciju.
Radnja je smještena u psihijatrijsku kliniku u kojoj se pacijente lijeći glazbom u koju dolazi posrnula glazbenica Valentina (Hana Hegedušić). Pobjegla je iz svijeta show-businessa na selo, u potpunu izolaciju.Huljić mjuzikl 7 No, njen menadžer Robert (Damir Kedžo) ju ipak uspije pridobiti da se vrati u ludnicu te tako započne unosan projekt.
Gavranov libreto razvija radnju na pomalo predvidljiv način, no cijeli projekt spašavaju songovi u duhu broadwayskih mjuzikala sa sveprisutnim i vidno osjetnim otiskom prsta supružnika Huljić. U sarkazam i očite šale i pošalice (koje su neke nasmijale do suza), između redaka su spretno ubacili dugu stranu priče i prikazali kako diše domaća estrada. Javne tajne o kojima nitko želi pričati, čiji su glavni akteri često u medijima prikazani kao pozitivni likovi, zapravo je velika psihijatrijska ustanova.
Igor Barberić je također odradio dobar posao, koreografija je bila na zavidnom nivou, a radnja izuzetno dinamična.
Teško se kritički osvrnuti na ovaj mjuzikl, u njemu je puno toga rečeno i prikazano, no prije svega, on je karakterno stvoren za široke mase, a autori su se još jednom uspjeli našaliti na vlastiti račun.
Huljić mjuzikl 12Glumački ansambl zaslužuje svaku pohvalu, radi se o vrhunskim pjevačima, plesačima i glumcima. Dva i pol sata programa nikako nije lako spremiti fizički ni psihički, a svoje su talente i vokalne mogućnosti konstantno pokazivali u najboljem mogućem svjetlu. Uvjerljivi su između njih vlada neka dobra vibra koja ih je učinila još boljima nego što oni to jesu.
Istovremeno tragičan i smiješan, Lisinski je disao u duhu Huljićevih proizvoda - onih kvalitetnih, koji su bili na bini, i onih koji su bili predmet svojevrsnog ismijavanja, u publici. Ako ste barem malo radoznali, isplati se pogledati.