Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Irena Zilić 18Istina, Malu dvoranu, no to nije umanjilo doživljaj profesionalizma i intimnog spektakla kojeg je priredila. Nastupila je u sklopu promocije vinilnog izdanja albuma "Travelling", a gost te večeri bio je Voland Le Mat.

Nakon prilično ironičnog predstavljanja u nedavnom intervjuu, Voland Le Mat pokazao kao istinski emotivac, tako da je prije iznesena ironija kroz šalu postala istina. Njegova je glazba uistinu deprimirajuća, odsvirao jest njegove najtužnije pjesme, no ta je melankolija zvučala izuzetno zanimljivo. Iznenađujuće zanimljivo. Premda se određene ritamske figure dosta često ponavljaju, a stihovi recitativnog karaktera ne daju posebnu dinamiku cjeloj priči, uspjeli su zadržati pažnju slušatelja koji su s velikim zanimanjem promatrali i slušali. Voland Le Mat 12Teško ga je žanrovski okarakterizirati, no kvalitetna akustika Lisinskog i sam koncept koncerta sjedećeg tipa išao im je na ruku. Jer, da se radilo o nekom klubu, bilo bi uistinu teško ovakvim stvarima stvoriti posebnu atmosferu i zadržati publiku ispred bine. Prilično kvalitetan izvođač, pozitivno otkriće.
Irena Žilić stupila je pred publiku koja ju je pozdravila glasnim ovacijama. Vidljivo uznemirena i uz priličnu količinu treme hrabro je izvela novu pjesmu na samom početku koncerta uz rasvjetu koja je stvorila magičnu atmosferu. Od trenutka kada je Irena otpjevala prvu notu, kao da je sav strah iz njenog tijela nestao, bila je u potpunosti fokusirana samo na emocije koje donose njene pjesme. Snažan je to i odlučan vokal s modernim pristupom glazbi koja pleše na rubu popa i indieja. Irena Zilić 6Moramo biti ponosni i sretni što na domaćoj sceni postoje ovakvi glazbenici koji zaslužuju puno, puno veću pozornost publike. Nevjerojatan kontrast sramežljive slatkice koja je nervozno u pauzama štimala svoje gitare i inspirativnog duha koji prožme dvoranu kada glazba stane u prvi plan. Teško je prigovoriti bilo čemu te večeri, no Irena bi trebala poraditi na gardu koji s pravom može razviti. Biti sama na sceni nije nimalo laka stvar, pogotovo kad je ispred tebe puna dvorana znatiželjnika koji ne skreću pažnju ni u kom trenutku. Nešto one lijepe, pozitivne, teatralne bahatosti joj nikako ne bi škodilo, posebno sada kada je njena karijera u usponu. Pozornica je gladna za velikim zvjerkama, Irena je na dobrom putu da to postane.