Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Ensiferum Vintage 116Nakon tri i pol godine finski Ensiferum se vratio u Zagreb.

Tada su nastupali u Jedinstvu koje je bilo prepuno. Ovaj put su došli u manji prostor Vintage Industrial Bara koji je također bio prepun. U međuvremenu su izdali album „One Man Army“ te njime još više učvrstili svoju poziciju jednog od najpopularnijih folk metal bendova na sceni. Dočekali su ih fanovi s prepoznatljivim crnim crtama na licu, a oni najzagriženiji i najinformiraniji su se mogli družiti s njima tijekom popodneva u Dancing Bear Shopu.

Prvi bend koji je nastupio je danska Heidra.
Ensiferum Vintage 135Oformili su se prije deset (za njih turbulentnih) godina pa ih šira publika nije imala prilike upoznati. Žanr koji sviraju je melodic, vokala smo više mogli čuti u growl negoli clean izdanju. Vrlo su energični, zvučali su vrlo dobro te su pokazali zašto su baš oni odabrani kao prvi bend za zagrijavanje publike.


Heidra set lista:

Awaiting Dawn
Witch of Prophecy
The Eyes of Giants
Betrayal
Sworn to Vengeance
Wolfborn

Ensiferum Vintage 145Večer za Fleshgod Apocalypse i nije počela najbolje. Imali su tehničkih problema te im je trebalo neko vrijeme da ih otklone, a dotad su pozivali publiku da sama sebi pjeva i zabavlja se. Kada je to riješeno, ponovili su svoj teatralan ulazak i krenuli s nastupom koji nije bio ništa manje teatralan. Pjevačica Veronica Bordacchini je nosila venecijansku masku te u desnoj ruci držala nekakav štap. Prava je šteta što se njen vokal s nekih mjesta u dvorani uopće nije čuo. Muški dio je također bio u starinskim odijelima, klavir i klavijaturistov stolac su izgledali kao izvučeni s nekog zaboravljenog tavana.
Ensiferum Vintage 143Bend se nakon svake pjesme leđima okrenuo publici, kao da su time i uz dim željeli dati određenu dozu misterioznosti. Komunikacija s publikom im je bila dobra, imali su sasvim dobar odaziv što i nije bilo čudno budući da je određeni dio publiku došao u Vintage baš zbog njih. Predstavili su svoj novi album „King“, ali se vratili i u prošlost s pjesmama s „Agony“ i „Labyrinth“.

Fleshgod Apocalypse set lista:

Marche Royale
In aeternum
Minotaur (The Wrath of Poseidon)
Cold as Perfection
The Violation
Prologue
Epilogue
The Fool
The Egoism
The Forsaking

Ensiferum Vintage 131Oko 23:00 na binu staju headlineri večeri - finski Ensiferum. Već pri prvoj pjesmi s njihova zadnjeg albuma „Axe of Judgement“ nastao je kaos. Bend je odličan što se tiče animiranja publike, a veliki doprinos dala je i nova članica benda - harmonikašica Netta Skog. Oni koji vole Turisas vjerojatno su je već zapazili. Netta je ovog proljeća zamijenila Emmi koja je nakon devet godina napustila bend zbog obiteljskih razloga. Divim se Netti i njenoj energiji kao i činjenici da je cijelu večer nosila i svirala harmoniku, skakala po bini i dizala publiku na noge a nije skidala osmijeh s lica. Teško je uopće izdvojiti pjesmu na koju je publika burnije reagirala jer su sve s oduševljenjem prihvaćene. Naravno, što se koncert privodio kraju, bivalo je sve užarenije, a prostor Vintagea je bivao sve manji i manji. Ensiferum je uspješno proveo publiku kroz svoj novi album kao i kroz svoje „hitove“ koji su se s vremenom iskristalizirali. Pokazali su zašto danas slove za jednog od najboljih folk metal bendova.

Ensiferum Vintage 111
Ensiferum set-lista:

Intro (March of War)
Axe of Judgement
Heathen Horde
Guardians of Fate
One More Magic Potion
Treacherous Gods
Warrior Without a War
From Afar
Wanderer
Two of Spades
My Ancestors’ Blood
Twilight Tavern
Lai Lai Hei
bis
Tale of Revenge
In My Sword I Trust
Iron