Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Hartera 2015Jedanaesta Hartera bila je po mnogočemu izvanredna. Prvotno zamišljena kao dvodnevni tulum kojim bi se zaokružila domaća festivalska sezona, zbog izvanrednih okolnosti već je prva večer morala biti otkazana.

Prostor glavne hale Marganova zbog urušavanja betonskih greda s krova za vrijeme tonskih probi bendova postao je potencijalno opasan za posjetitelje i izvođače. Kako taj problem nije bilo moguće brzo riješiti, nije bilo drugog izbora osim otkazivanja.

Organizatori su već istu noć uložili velike napore kako bi se drugi dan ipak održao te zahvaljujući Gradu Rijeci, koji im je maksimalno izašao u susret, uspjeli prebaciti program na Gat Karoline riječke. Tako je Hartera ipak krenula dalje, jer plesati se mora!
Hartera 2015 1
Program na Gatu malo iza 21 sat otvorili su riječki reperi KBC, svojim rimama ne štedeći nikog. Njihov flow nastavio je dvojac Kuzma & Shaka Zulu, s jednom jedinom misijom, pokrenuti plesače i izmamiti im osmijeh na licu unatoč laganoj kišici, koja srećom nije dugo trajala. Sve do negdje 23 sata popularni su Splićani neumorno širili poruku uživanja u životu, nakon čega se na pozornicu penje Let 3 u kostimima poznatog dizajnera Juraja Zigmana. Premijerno predstavljanje novog albuma "Angela Merkel sere" kulminiralo je predstavljanjem kipa Angele Merkel, ispod kojeg se pored članova benda našao i hrabri dobrovoljac iz publike. Nastupilo je kolektivno pjevanje posjetitelja koji su spremno prihvatili nove, dugoočekivane materijale ove riječke rock institucije. Nakon novih pjesama, uslijedio je niz
najvećih uspješnica iz duge karijere Leta 3, kojima je atmosfera dovedena do usijanja. Po mnogima Let 3 je zapravo bio glavno ime večeri.
Hartera 2015 2
Londonski dvojac Groove Armada shodno svome imenu zakotrljao je opaki plesni groove, nižući aktualnu house produkciju s remiksevima svojih najvećih hitova, koji su im tijekom dvadeset godina karijere donijeli niz priznanja i nagrada, između ostalog i nominaciju za Grammy.
Pun Gat Karoline Riječke uživao je u setu, kakvim Tom i Andy iz vikenda u vikend rasturaju brojne svjetske festivalske pozornice i klubove.
Čast da zatvori ovu izvanrednu večer Hartera festivala i drži plesače na nogama do 4 sata imao je DJ Boo Dale.

Svi oni koji nisu mogli prisustvovati događaju, povrat novca za kupljene ulaznice, moći će ostvariti od ponedjeljka 28. rujna na prodajnim mjestima gdje su karte i kupljene.



Izvještaji



Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu