Izvještaji
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kao prva službena najava ovogodišnjeg 5. Seasplash festivala koji će se održavati od 19. do 21.07. u Puli, u Aquariusu su u četvrtak 22.03. gostovali Zion Train i Brain Damage.

Dvije godine od posljednjeg nastupa u Hrvatskoj, točnije u Mochvari, Zion Train nas je opet posjetio u sklopu promocije svojeg devetog albuma, Live as One, koji, krajem ljeta ove godine, izlazi za Universal Egg, a za Hrvatsku u distribuciji Kingstona.
Zion Train dolazi iz Londona kao jedan od respektabilnijih i poznatijih dub bendova. Svoj karakterističan stil stvorili su mješavinom duba, dancea i reggaea
kojeg njeguju već više od petnaest godina.

Francuskom bendu Brain Damage koncert u Zagrebu bio je prvi nastup u Hrvatskoj. Inače živahan i rasplesan duo koji postoji već osam godina, dosad je izdao tri albuma i njima dosegnuo status koji Zion Train uživa u Britaniji. Suradnja sa poznatim facama pomogla im je na putu prema tome. Neki od njih su Alpha & Omega, The Vibronics, The Disciples, Alter Echo, Mossman, Spectre, Scorn. Inače sviraju elektro, dub, eksperimnetal i to vrlo uspješnom kombinacijom, što se vidi i na njihovom zadnjem albumu Spoken Dub Manifesto, snimljenom 2006., sa 11 vokalista.

Koncert je trebao početi u 21:00, ali kako to već ide, nakon malo kašnjenja, počeo je u 21:40 kada su na pozornicu došli Brain Damage. Jako brzo su rasplesali ljude koji su se do tad skupili i čitavih sat vremena, iako to nekada ne uspijeva niti najboljima, zadržali živu atmosferu pred pozornicom. Svirali su vrhunski, iznenađujući i mene i većinu tamo okupljenih. Dvoje ljudi uspjelo je uzburkati čitav Aquarius i nakon nekog vremena nisam bila sigurna tko je tu kome predgrupa. Stvarno su se iskazali i vrijedilo ih je ići gledati i da su sami svirali.

Oko jedanaest trube su najavile Zion Train i sljedećih sat i pol uspjeli su održavati dobar kontakt sa publikom i pokazati zašto su toliko dugo u tome.

Gledajući sa strane, kada sam se na trenutke uspjela maknuti da dođem do zraka, vidjeti hrpetinu dredova kako, žešće od tipičnog, djuskaju kao na nekom dobrom partiju, bio je prizor koji mi se urezao u pamćenje.

Već negdje oko pola jedan, vratili su se jednom na bis i ponovno privukli ljude koji su se već malo razišli.

Zion Trainom koncert nije završio, nego se preselio na Radikal Dub Dj set koji je u svom stilu nastavio sa dubanjem do dugo u noć. Nakon dva i pol sata tako dobrog koncerta, nije mi bilo jasno otkud tim ljudima snage da i dalje nastave istim tempom.

Sve u svemu, ovo je bio definitivno najbolji koncert dosad, ove godine, ali sigurna sam da ćemo istu tu postavu imati priliku vidjeti i na ljeto u Puli.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima