Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zivo blato liveSinoć je Vucin alter ego, General ruskog imena i rumunjskog prezimena, Vasilij Mitu, raskrvario srca  svojih fanova u Vintageu. Strašne gužve nije bilo, ali postojana, živa i uzavrela atmosfera nije izostala.

Pjevanje u glas i teatralno podizanje ruku (in the style of Mišo Kovač) stvarali su intimnu i kvalitetnu razmjenu macho – balkanskih emocija.

Još od kada je izašao album "Konac Konca", sada već davne 2000. godine, Živo blato steklo je iznimnu popularnost, nakon čega su snimili još samo "Live in Zagreb 2012.", dvostruki koncertni album na kojem se uz već poznate stvari s albuma Konac Konca pojavilo i šest novih. Fenomeni hrvatske glazbene scene, General Mitu i njegovo Živo blato, iako na svakom koncertu obećavaju novi album, slavu i popularnost i dalje održavaju sa svojim raniji uradcima.

Pristojno popunjen Vintage i pretežno muška publika...tu i tamo se u publici mogla zapaziti i poneka ženska osoba. No, Vuco ne bi bio Vuco da je propustio posebno pozdraviti ženski dio publike, koji mu je, kako kaže, posebno drag. Publika – raznolika.

Koncert je započeo oko 22:00 sata, s debelim, iako očekivanim zakašnjenjem od sat i pol. Šank, na kojem se do početka koncerta stvarala poprilična gužva ispraznio se, a prostor oko stagea fino popunio već s prvim ritmovima bubnja, kojem se pridružio bas u instrumentalnom uvodu u legendarnu skladbu Doktor. Kada se pojavio i Vuco, publika je odmah zapjevala u glas.

Veseli Sir na bubnjevima i Gospodin Mr. Rabbit na bas gitari, predvođeni Generalom Vasilijem Mitu fanovima su sinoć priuštili žestoku i dosta kvalitetnu svirku u više od dva sata heavey metal skladbi na balkanski. Iako je Doktor gotovo redovito prva stvar na koncertima Živog blata, fanovi nisu mogli sakriti oduševljenje skandirajući „Mitu“.
Drito u glavu, iduća je bila legendarna Estrada, pa je uslijedio hit Objede. Opće oduševljenje prouzročio je Pucko, a publika je već bila u popriličnom elementu kada je General odsvirao "Kasap (iz Đakova)".

Uslijedio je i "Vonj", stvar za koju Vuco nije propustio podsjetiti da je posvećena Dalmatinskim klapama.
U prvih sat vremena trio je odsvirao sve najveće hitove Živog blata, nabrijavajući dobro raspoloženu publiku. Ljubavna pjesma „Kurva“ emotivno je dirnula razgaljene i pripite muškarce u prvim redovima, a sasvim prigodno, nakon Kurve je uslijedila „Oprosti mi“ i „Neću rabiti kondome“ uz Vucine mudrosti o tome kako su oni iznimno ponižavajući za žene. Uslijedila je „Maloljetna“, pa „Dođi“.
Budući da smo sinoć saznali kako Vasilij u zadnje vrijeme proučava Johnnya Casha, bilo je tu i country instrumentala, a odsvirali su i „Tex Willer“, „Ne volim te“, „Ubij se“, „Stranci“, „Pas“...

Do samog kraja ostali su samo najžešći fanovi, jer je nakon prvog dijela koncerta, koji je bio iznimno energičan i izvrsno odsviran, a u kojem su i ispucani svi najjači hiitovi Živo blato počelo ponavljati stvari koje su već odsvirali. To je zapravo jedina slaba točka jučerašnje metalske svirke na balkanski. Nakon što su „odsvirali sve od sebe“ atmosfera je malo pala, a koncert se razvodnio. Da su skratili setlistu, vjerojatno bi koncert imao puno jači efekt. No, kao što Vuco sinoć reče...oni su band koji ne izlazi na bis.