Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

aki

Nakon četiri godine pauze legendarni Parni valjak se u sklopu turneje Karlovačko live vratio na binu i pokazao svima da je odlazak u mirovinu bila loša ideja. Sa devet gradova Lijepe naše odlučili su podijeliti sreću radi 35. godišnjice postojanja. Čini se da su svojoj publici doista falili, što sam osobno imala priliku i vidjeti uživo na šestom koncertu po redu, održanom u zagrebačkoj Areni.

Dvorana je već podosta prije najavljenog vremena početka koncerta bila ugodno popunjena, što se malo pomalo pretvorilo u brojku od 22.500 posjetitelja.

Kako se 20 sati bližilo, napetost je sve više i više rasla. Obožavatelji svih uzrasta gurali su se u potrazi za što boljim pozicijama, komentirajući zadnji koncert 2005. godine i ispijajući što drugo nego Karlovačko pivo.

Napokon su se ugasila svjetla praćena veselim urlicima i na potpuno crvenu pozornicu dojurio je dobri, ali nipošto stari Aki. Energija je iz njega naprosto prštala, a to je pokazao i svojom odjećom. U crnim kožnim hlačama i blještećem sakou, naoružan samo smiješkom izazvao je brojne ovacije. Začula sam prve tonove pjesme Ljubavna, dobro poznat i tako drag mi glas te jednostavno konstatirala - ništa tako ugodno nije kao kad čuješ uživo bend u čijim si stihovima toliko puta pronalazio sebe, s kojima si plakao i veselio se, zaljubljivao se i samovao.

2

Pjesme su se redale jedna za drugom, svi veliki hitovi na koje je publika razdragano odgovarala pjesmom. Bend je svirao kao da četverogodišnjeg odmora nije niti bilo, a Aki je skakao po pozornici, plesao, čak se i skidao. U svemu su ga pratili Hus i Brk šetajući oko njega s gitarama.

Cijeli sastav je zračio zadovoljstvom i prenosio dobro raspoloženje obožavateljima. Niti zafrkancija nije izostala, pa je tako Aki u pola koncerta dojurio u majci s natpisom Too much sex makes your eyes fuzzy. Što je s time želio poručiti svima nama, neka ostane mašti na volju.

3

Kako i priliči pravoj rođendanskoj veselici, za vrijeme pjesme Ja u ljubav vjerujem crveno bijeli baloni su počeli padati na publiku. No nije to bilo jedino iznenađenje. Publiku je oduševio zimski ugođaj sa umjetnim snijegom dok su svirali Kada me dotakne.

Ipak, nezgode se događaju i najboljima, pa je tako nekoliko puta razglas prekinuo rad mikrofona ili pratnju instrumenata. Dvaput je bila stanka na nekoliko minuta radi tehničkih problema, što su dečki nadoknadili upornošću i izvrsnom svirkom od dva i pol sata.

3

Tako su napola prekinutu pjesmu U prolazu otpjevali još jednom. Nitko se od članova nije dao smesti, a Akiju se ostvarilo ono što je na glas zaželio: «Neka pobjedi rock n' roll i duša!

Kako odanu publiku ništa ne može izbaciti iz takta dokazuje i činjenica da je cijela Arena postala jedno kada je Akiju prestao raditi mikrofon. Ne bi to možda ni bila tolika fama da se nije radilo o novoj pjesmi Nakon svih godina, čiji su se stihovi zaorili dvoranom. Aki je na to bio vidljivo dirnut te je neprestano ponavljao: Volim vas!

5

Na događaju poput ovoga, zaista teško je izdvojiti najljepši trenutak. Smatram da je to bilo kada je Aki sjeo na rub pozornice, a cijela publika je na lagane taktove Dođi, jedne od njihovih najljepših ljubavnih pjesama, upalila upaljače stvorivši romantično ozračje.

Parni valjak i nije mogao nikako drugačije, osim da zaokruži cijeli ovaj spektakl porukom Nek vas ljubav vodi, što može rastumačiti i tajnu njihove neuništivosti.
Za kraj, poželimo im još puno takvih nastupa i da nas više nikada ne požele napustiti! Poživio nam Valjak još sto godina!



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima