Intervjui
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2008/08/Travis/t.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2008/08/Travis/tm.jpg, Neil, Left} Bubnjar grupe Travis Neil Primrose u svome je intervjuu, danom uvijek raspoloženom i sa zanimljivim pitanjima spremnom Daliboru Petku objasnio kako se bend odlučio upravo za to ime, što u nogometu voli, zašto i kako se Ben Stiller našao u spotu za pjesmu Closer i još mnoštvo drugih zanimljivih stvari. Intervju je emitiran na Anteni Zagreb.

Kako si?

Jako sam dobro. Kod kuće sam, u kuhinji. Upravo sam doručkovao, a kad završim razgovorom s tobom popit ću čaj.

Jesi li čuo za Hrvatsku?
Naravno, mnogo puta. Škotski nogometni tim igrao je u vašoj zemlji mnogo puta.

Znači voliš nogomet?
Volim neke nogometne utakmice, no mislim da su nogometaši debelo preplaćeni i precijenjeni. Nekad sam volio nogomet, u sedamdesetima, kad je to bila prava muška igra.

Igraš li nogomet?
Ne, igram golf, a volim i motoutrke.

Znači voliš različite sportove?
Da. Nogomet je igra vještine, no moja je filozofija - što je bijela lopta manja, igra je teža.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2008/08/Travis/t1.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2008/08/Travis/t1m.jpg, Travis, Center}
(Klikni na sliku za uvećani prikaz)

Kako ide bendu? Da li si zadovoljan trenutnim statusom?
Ide dobro. Nikad nismo zadovoljni jer u životu uvijek možeš bolje. No s obzirom na okolnosti, i podužu pauzu je OK. Najvažnija je stvar svirati uživo pred mnogo ljudi. Na taj se način glazba povezuje. Internet je veliko sredstvo informiranja, ali očito ne možeš vidjeti bandove uživo. Mi još uvijek vjerujemo da je sviranje uživo jedini način da se to postigne.

Znači, što se koncerata tiče tu dobro stojite?
Da. Ide dobro. Moraš naporno raditi da dođeš bilo gdje, jer nije lako. No imamo odane fanove, ljude koji su stalno uz nas.

Novi album zove se The Boy With No Name. Frontman banda Francis Healy dobio je dijete, no on i njegova djevojka četiri se tjedna nisu mogli odlučiti kako će djetetu nadjenuti ime. Skoro da je to učinila “država”. Je li ta priča bila povod naslovu novog albuma?
Složili smo se da to inicijalno bude Franova ideja. Kad već nije mogao smisliti ime djetetu, iskoristio je situaciju i naslovio album.

Ponovno ste produkcijske poslove povjerili Nigelu.
On je naš dobar prijatelj. Pomogao nam je snimiti dobar dio materijala za album The Invisible Band. Radio je na dva albuma prije ovog. Surađivali smo na Live 8, stoga smo mu dali da radi i na ovom albumu.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2008/08/Travis/t2.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2008/08/Travis/t2m.jpg, Neil, Center}
(Klikni na sliku za uvećani prikaz)

Kako se Ben Stiller našao u vašem spotu?
Ben je već nekoliko godina prijatelj benda. Došao nas je gledati na svirku u New York i LA. Fran ga je nazvao i rekao „Volio bih da nam budeš u spotu“. Imao je slobodan dan pa je pristao.

Ideja za lik u spotu je bila njegova?
Bila je to uloga s kojom smo se svi složili, no njegova je ideja bila kako je odglumiti. To mu odlično ide. Trebalo mu je samo nekoliko sati da utjelovi lik, jer on je prirodni glumac.

Prije profesionalnog bavljenja glazbom radio si u supermarketu?
Ja sam radio, a mislim da je i Dougie. Lijepio sam naljepnice i postavljao stvari na police. Nosio sam i kutije, iznosio smeće. Dosadno je, no kad ti je 15, 16 trebaš novac i to je dobar način kako ga zaraditi.

Znači radio si različite poslove?
Da, radio sam različite poslove. U supermarketu, dućanu s odjećom. Čak sam radio i kao prodavač cipela s Dougiejem. Kad sam bio stvarno mlad raznosio sam novine i dostavljao mlijeko ljudima.

Kako gledaš na obrade pjesama i kakav je stav benda o tome?
Kad band radi obrade, obično je to jer želimo naučiti kako svirati neke stvari. Coveri su dobra stvar kako bi razvili sviranje različitih stilova. I dobro je, jer se malo makneš od sviranja svojih stvari. Moraš istraživati različite mogućnosti.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2008/08/Travis/t5.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2008/08/Travis/t5m.jpg, Travis, Center}
(Klikni na sliku za uvećani prikaz)

Kako se uopće dogovorite koju bi pjesmu mogli obraditi?
Nekad se slučajno dogode najbolje stvari. Počinje kao sprdnja, a onda ispadne jako dobro. I prije nego se snađeš, snimimo to u studiju i koristimo kao B stranu singla.

Koja je po tebi najbolja pjesma Travisa?
Najbolja Travisova pjesma ikad mi je vjerojatno pjesma Fear. Vrlo je spontana. Sjećam se načina na koji smo je snimili s Nigelom. Bilo je fantastično, vrlo prirodno. Kad je sviramo uživo baš ulazi u tebe. To je dobro.

A s posljednjeg albuma?

Najdraža stvar s novog albuma... teško pitanje. Vjerojatno One night koju stvarno volim. Big Chair je također stvarno dobra.

Ima li šanse da vas se vidi u Hrvatskoj?

Nisam siguran. Sve je do menadžera, izdavačkih kuća, agencija koje te bukiraju. Bend uglavnom ne vidi takve stvari. Iako bi htjeli ići na mjesta u kojima još do sad nismo bili, obično moramo ići u Ameriku ili nešto takvo. Bilo bi odlično ići po Istočnoj Europi ili Rusiji, gdje još do sad nismo imali prilike.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2008/08/Travis/t4.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2008/08/Travis/t4m.jpg, Neil, Center}
(Klikni na sliku za uvećani prikaz)


I za kraj možda neka poruka fanovima u Hrvatskoj?
Želim vas pozdraviti u svoje i u ime čitavog banda. Sve one koji su fanovi Travisa već duže vrijeme ili tek odnedavno. Žao nam je što još nismo bili slobodni svirati kod vas, no potrudit ćemo se da jednog dana odsviramo koncert za vas. Nadam se da ćete do tada moći uživati u glazbi, koju smo ostavili za vas.

Intervju omogućili:


Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici