Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

sudarSudar Percussion, energični ansambl iz Samobora, iza sebe ima brojne nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu kao i nagrade te zanimljive suradnje. Inovativnim pristupom poznata klasična i popularna djela interpretiraju na svojstven način. Prvi album pod nazivom Eat Suite objavili su 2013. godine a isti je masteriran u legendarnom londonskom Abbey Roadu. U rujnu 2016. godine snimili su spot za pjesmu Oxygen IV poznatog francuskog skladatelja Jean Michel Jarrea kojim su najavili izlazak novog albuma.U nastavku donosimo intervju sa Sudar Percussion ansamblom.

Ukratko se predstavite našim čitateljima.
Mi smo Sudar Percussion, svi su članovi vrhunski akademski glazbenici, veliki entuzijasti i radimo ono što svi najviše volimo, a to je glazba koju prezentiramo na drugačiji, nama svojstven način. Članovi su: Adriano Bernobić, Aleksandar Vešić, Robert Batelić, Filip Merčep, Nicolas Sinković i Goran Gorše.
Kako je nastao Sudar Percussion?
Sudar je nastao jer smo željeli promovirati udaraljke kao što su: marimba, vibrafon, zvona i sl. na ljudima prihvatljiv način. Veliki dio naše publike nije nikada bio na klasičnim koncertima i to im ne zamjeramo, samo ih educiramo. Drugi razlog je ljubav prema glazbi i udaraljkama i zajedništvu sviranja.
Tko su vam glazbeni uzori?
Glazbenih uzora imamo dosta, ali prije svega kvalitetni glazbenici solisti i grupe muzičara koje cijenimo iz različitih glazbenih područja.
Osvojili ste brojne nagrade. Koja vam je najdraža i zašto?
Najdraža nam je nagrada Independent Music Awards, jer je to američka dodjela nagrada koja je dobivena potpuno legalnim putem i zaslužena našim dugogodišnjim trudom.
Kako je došlo do suradnje sa Stefanom Milenkovićem?
S Milenkovićem smo već imali prilike surađivati na prošlom projektu Vivaldijeva 4 godišnja doba. Njemu se naprosto sviđa svirati sa opičenim udaraljkašima i kvalitetnim glazbenicima, a nama je s njim svirati velika čast i ogroman gušt.

S kim biste voljeli surađivati u budućnosti?
U budućnosti će biti raznih suradnji i spajanje različitih stilova jer kako glazba ne poznaje granice, tako ni mi nemamo ograničenja i spremni smo na sve što je kvalitetno i radi se s ljubavlju.
Koji su vam općenito budući planovi?
Pripremamo izlazak albuma Oxygene, u planu je ljetna turneja u Hrvatskoj i inozemstvu, ali sada je svaki fokus isključivo na koncertu u velikoj koncertnoj dvorani Lisinski 11. veljače.
I za kraj, što ste pripremili za koncert u Lisinskom?
U tom projektu je uključeno oko 70 izvođača, video mapping, video projekcije, specijalni efekti, posebno izgrađena autorska scenografija i za kraj oni koji su uspjeli nabaviti ulaznicu bit će svjedoci svakako jednog od najvećih projekata do sada u Hrvatskoj.