Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Lika KoloradoLika Kolorado široj su se publici nedavno predstavili nastupom na RockOff festivalu. U srijedu, 14. prosinca će zasvirati i u Vintage Industrial Baru u sklopu programa Good Vibrations. Bio je to povod našeg razgovora.

 

Sudjelovali ste na RockOff festivalu, kakvi su dojmovi? Jeste li zadovoljni?
Zadovoljni smo, sve u svemu lijepo druženje s kolegama iz drugih bendova i večer odličnih svirki. Mi smo s našim nastupom zadovoljni, finale nam je izmaklo za jedan bod, ali sretni smo da su U pol 9 kod Sabe zasluženo prošle dalje. Festival je bio jako dobro medijski popraćen, što je veliki vjetar u leđa za sve bendove, a pogotovo za novije bendove poput nas.

Zoran Predin vas je pozvao da budete gosti na njegovom nastupu u Tvornici. Kako je došlo do suradnje i što mislite, zbog čega je pozvao baš vas? Što mu se u vašoj glazbi svidjelo?
Ha, ha, to ga se nismo usudili pitati. Kontakt je išao preko našeg izdavača, Aquarius Recordsa. Naše pjesme su vrlo iskrene, nadamo se da je Zoran to prepoznao, isto kako se nadamo da će i publika prepoznati da nema ništa lažno u našim pjesmama.
Čak nas je pozvao da na koncertu zajedno izvedemo zadnju stvar.

Trenutno radite na novim autorskim stvarima, kako napreduje snimanje?
Snimili smo još tri nove stvari, još treba malo rada na njima prije nego ih proglasimo gotovim, ali to bi se trebalo finalizirati ovih dana. Samo snimanje je, na našu veliku radost, prošlo brže i bezbolnije od očekivanog.

Što vas inspirira ovih dana? Kojom će se tematikom baviti nove stvari?
Uvijek su to odnosi među ljudima, ne kroz socijalne teme, nismo pretjerano socijalno angažiran bend niti nismo sigurni da bi uopće znali napraviti dobru pjesmu te tematike. Pišemo o stvarima koje najbolje znamo i naravno, o ljubavi.

Snimate li samo pjesme ili je i novi album već u planu?
Album je u planu, ali ne žurimo s njim. Iako kao forma LP je već lagano zastario, nitko nema vremena poslušati album kao cjelinu. Želimo da album, kad ga posložimo, bude kompaktan tako da će neke stvari, iako nama vrlo drage, svoju priliku tražiti na drugom albumu ili kroz neke druge kanale. U svakom slučaju, album će se dogoditi, no ne žurimo s njim.

Tko ima glavnu riječ u bendu? Zašto?
Ako bend nema glavnu riječ u bendu, onda je to netko i plaćenici. I to je sasvim u redu. Kod nas se sve odluke donose grupno i u nekom duhu demokracije. Ako nismo svi zadovoljni, radimo tako dugo dok nismo svi zadovoljni. Vrlo jednostavan koncept.

Imate li kakve rituale prije nastupa? Osjećate li tremu? Kako radite set liste?
Nemamo posebne rituale prije nastupa, osim, ako se to računa, da se svi družimo kao bend. Nakon silnih koncerata koje smo odradili u životu treme kao takve više nema, no to ne znači da nema pozitivnog uzbuđenja oko nastupa. Trudimo se da svaki koncert bude usklađena cjelina i tako pokušavamo podesiti set liste.

Što možemo očekivati od vašeg nastupa na Good Vibrationsu?
Možete očekivati da ćemo kroz pjesme dati sve emocije od sebe. Ako to ne prenesemo na publiku, bolje da nismo ni svirali.

GV 14122016