Intervjui
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

scarlet notes

Scarlet Notes u četvrtak, 28.4. 2016. godine u KSET-u će predstaviti svoj debitantski album „Naivno srce“, ali i svoj novi projekt nazvan “3/3”. Prije SN nastupiti će Seven Mouldy Figs. Povodom njihova nastupa u KSET-u, razgovarao sam s gitaristom, Leonardom Jakšićem.

S vašim radom detaljno ste upoznali naše čitatelje u siječnju 2015. godine. Prošlo je skoro godina i pol. Što se sve događalo u tom periodu. Najavljeni album "Naivno srce" je objavljen. Kako je album prihvaćen? Cijelo vrijeme ste koncertno aktivni, koje bi svirke izdvojili i zašto? Je li došlo do nekih promjena u bendu ili uhodana trojka 'šiba' dalje?

Eto, u lipnju prošle godine smo objavili naš prvi album. Snimali smo ga i dosnimavali gotovo pune dvije godine i taj album nam je bio velika škola. Dobro smo se zabavili, a ponekad i namučili snimajući, ali istovremeno puno naučili o studiju i studijskom radu. Otprilike kako smo završili "Naivno srce", tako smo nastavili raditi i promišljati nove pjesme i aranžmane. Reakcije na album su uglavnom pozitivne, mada je kod kritike prošao zapravo osrednje. Svjesni smo, naravno, (naših) nedostataka i pokušat ćemo ih u budućnosti barem vješto prikriti (hahahaha).

Cijela 2015-e je bila lijepo ispunjena nastupima. U vrlo dragom sjećanju nam je ostala promocija albuma u Zadru, na domaćem terenu. Tom prilikom smo snimili "živi" video za naslovnu pjesmu albuma. Jedan od zabavnijih je također bio nastup na otvorenom na Izložbi kantautora u Velikoj Gorici kada se potkraj našeg polusatnog termina podigao jak vjetar. Počeo je nositi suncobrane i štandove po trgu, a ljudi su se razbježali u roku par sekundi. Kad su se počela rušiti pojačala na pozornici zaključili smo da je svirci došao kraj. Također, svaki put nam je drago nastupiti u Benkovcu u gostima kod udruge Vlajter-ego. Više puta su nas jako lijepo ugostili i nikad nam ne daju rano otići kući.

U KSET-u ćete 28.4. predstaviti album "Naivno srce"? Što očekujete od te svirke? Što publika može očekivati?

Da, svojevrsnu promociju albuma u Zagrebu radimo zapravo dosta kasno, s obzirom da je od objavljivanja prošlo gotovo deset mjeseci. Prvotno smo promociju htjeli napraviti nakon ljeta, međutim, opcije su nam se slijedom nes(p)retnih okolnosti izjalovile. Zatim smo zakazali KSET za veljaču, pa smo i to morali odgoditi za kraj travnja. Evo, do nastupa ima još nekoliko dana, imamo još vremena otkazati i prebaciti za jesen (hahahaha). Svirci se jako veselimo jer će to biti naš prvi pravi "cjelovečernji" nastup u Zagrebu. Do sada smo nekoliko puta nastupali u glavnom gradu, međutim uvijek u sklopu nekih manifestacija ili/i festivala. Također, iznimno nam je drago što je to upravo KSET, jer je kultni kulturni prostor koji je u prošlosti ugostio mnoge velike rock bendove s naših prostora. Publika može očekivati malo manje od dva sata dobrog rocka.

Uz nastup najavljen je i novi projekt nazvan “3/3”. O čemu se radi?

Nakon što smo pozavršavali "Naivno srce", nismo bili sigurni želimo li odmah krenuti u novi ciklus snimanja cijelog albuma, ali smo htjeli na neki način ostati prisutni na sceni. Prvotna zamisao nam je bila za 2016-u pripremiti tri singla. Pokušali smo izabrati pjesme koje bi na neki način išle jedna uz drugu. Tako se rodila ideja za koncept "3/3". Plan je da kroz sljedeće dvije godine objavljujemo tri po tri tematski,stilski ili/i ugođajno povezane pjesme, te ih na kraju objedinimo na albumu.  Za svaku pjesmu u ciklusu ćemo snimiti i pripadajući video. Prvi singl "Obrisi" je vani od veljače, a drugi i treći pripremamo za svibanj, te listopad.

Osim nastupa u Zagrebu gdje vas možemo slušati i gledati u narednim mjesecima?

Nakon KSET-a ćemo napraviti kraću pauzu u nastupima (vjerojatno do rujna) jer se želimo pripremiti za snimanje preostalih pjesama i spotova. Za to vrijeme možete nas naći u televizorima i radio prijemnicima. Prijatelji nam svako toliko kažu da su nas čuli u eteru, pa izgleda da se pristojno vrtimo s obzirom da smo relativno novi bend na sceni.

Osim projekta 3/3 što još možemo očekivati u budućnosti od SN?

Za sad želimo uživati stvarajući "3/3" i vidjeti kako će se to sve zavrtiti, a kasnije i rasplesti. Radimo pjesmu po pjesmu i spot po spot. Nastojat ćemo nastupati što više s obzirom na obaveze i mogućnosti. Pjesme koje pripremamo za "3/3" su nešto teže, mračnije i ozbiljnije od pjesama na "Naivnom srcu", pa ćemo vidjeti kuda će nas to odvesti.

Što bi poručili svojoj publici, fanovima, kojih je sve više i više?

Paaaaa, da šire ljubav i slušaju Motörhead.

Scarlet Notes -  28.4.2016 - KSET, Ulaznice u pretprodaji 15kn, a na dan  koncerta 20kn.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici