Intervjui
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

detour 2016Detour kreće u nove pohode s novom pjevačicom Ginom Victorijom s kojom će proslaviti deset godina rada. Predstavili su novi singl i najavili izlazak novog, akustičnog albuma. 7. travnja nastupit će u Vintage Industrial Baru, a ususret nastupu doznali smo nekoliko detalja o planovima za budućnost i samom koncertu.

Deset godina je iza vas. Jeste li zadovoljni s onim što ste dosad postigli? Jeste li na početku možda drugačije zamišljali karijeru?
Vrlo zadovoljni. S obzirom koliko se ljudi bavi glazbom, i mnogi to rade jako dobro ili vrhunski, prava je sreća i privilegij biti primjećen. Zadovoljan sam jer smo stekli velik broj pravih fanova, nakon tri do četiri albuma imamo i solidan opus… mislim da se pretvaramo u ozbiljan bend :)
Bilo je putem i raznih padova koji su se na kraju pokazali novim počecima još boljih faza. I trenutno se događa jedna tranzicija koja je već bendu donjela novu energiju, tako da se osnovni plan za karijeru uvijek svodi na to da unatoć svemu jednostavno nastavimo dalje.

Najavljen je izlazak vašeg prvog akustičnog albuma. Što mi možete reći o tom izdanju?
Album će sadržavati odabrane pjesme s naša tri prethodna albuma u promijenjenim „akustičnim“ aranžmanima i dvije posve nove pjesme od kojih je prva „Zaljubila sam se“ trenutni singl. To je ujedno i prava prilika da bolje predstavimo našu novu vokalisticu Ginu…. siguran sam da će biti zanimljivo čuti kako Gina izvodi „Mjesec“, „Prijatelj“, „Snijeg“ ili „Plešem sama“.

Detour nova"A što ak' ja..." je postigao veliki uspjeh. Osjećate li određenu odgovornost kod stvaranja budućeg materijala, s obzirom na očekivanja zbog kvalitete prethodnika?
Uvijek je prisutna određena strepnja kako će publika reagirati na nove pjesme ili kako će stučna javnost reagirati, ili da li će to biti vrednovano kao tvoje bolje ili lošije razdoblje... ali to je više primisao... na kraju uz potporu iskustva radiš najbolje što znaš, prema instinktu koji te doveo tu gdje jesi, i nadaš se da te neće iznevjeriti.

Kako inače nastaje jedna vaša pjesma? Što vas inspirira?
Inspirira sve... ponekad rečenica, parola ili misao... osobno iskustvo, senzacija, knjiga, film... sve može biti okidač za nastanak pjesme. Proces nastanka može biti zaista različit... svaki autor ima svoj način, iako često najzanimljiviji rezultati mogu nastati kada izađeš iz zone provjerenog...ali to ovisi o autoru. U mom slučaju pjesme su nastajale na razne načine... ponekad iz glazbene teme, ponekad iz aranžmanske ideje, ili iz teksta, ili beata... bilo je svega. Danas pokušavam pisati pjesme na gitari kako bi se mogle izvoditi na plaži.

Cijelu ste godinu proglasili slavljeničkom. Što sve možemo očekivati?
Evo, već smo dobili novu pjevačicu, a dalje možemo očekivati pojačanu koncertnu aktivnost, zatim uz aktualni singl još dva singla, zatim akustični album „#detour10“ koji smo prethodno najavili, i na kraju godine ćemo otvorit ćemo šampanjac.

Ostali ste bez pjevačice Maje Posavec, na njeno je mjesto uskočila Gina Victoria. Kako ste birali Majinu nasljednicu?
Maja je već duže vrijeme najavljivala odlazak pa smo se prije par mjeseci dali u potragu... Gina je bila prva i nakon probe s njom zaključili smo da nema nikakve potrebe dalje tražiti. Ispalo je vrlo jednostavno i bez stresa...

Kako se Gina dosad uklopila u bend? Kako je s raditi s novim članom?
Sjajno se uklopila. Gina je vedra, komunikativna osoba s čarobnom emocijom i energijom, i stvarno profesionalnim i zrelim odnosom prema postavljenoj ulozi...vrlo ugodno je raditi s njom.

Uskoro nastupate u Vintage Industrial Baru, što publika može očekivati od vašeg nastupa?
Prije svega vjerujem da će publici biti interesantno čuti Ginu kako izvodi naš repertoar. Ono što sam spomenu je i nova energija koju je Gina donjela u bend, za koju sam siguran da će publici, kao i nama, biti neodoljiva. Koncert će izgledati samo ponešto drugačije od naših dosadašnjih koncerata, a možda nam se pridruži i koji gost-prijatelj.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici