INmusic festival 2012
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Bob-Dylan-1964-London

1963. u Studiu A Columbia Recording studija u New Yorku te je večeri Bob Dylan odradio prvo snimanje, koje je producirao Tom Wilson, za album Times They Are A-Changin'. Treći studijski album bio je ujedno prvi album koji je sadržavao isključivo autorske Dylanove skladbe, a naslovna pjesma jedna je od Dylanovih najpoznatijih uopće.

Događaji

1964. Rod Stewrt imao je televizijski debi u "The Beat Room" kao član grupe The Hoochie Coochie Men.

1965. The Beatles su objavili svoj peti studijski album, soundtrack njihovog drugog filma "Help!". Na albumu se, primjerice, nalaze pjesme: "You've Got to Hide Your Love Away", "You're Going to Lose That Girl", "Ticket to Ride", "Yesterday" i naslovna "Help!".

1965. diskografska kuća Decca objavila je debitantski singl grupe The Small Faces naziva "Whatcha Gonna Do About It". Singl se popeo do 14. mjesta britanske liste singlova.

1970. na newyorškom Shea stadionu održan je koncert za mir na kojem su nastupili: Steppenwolf, Janis Joplin, Paul Simon, Poco i Johnny Winter.

1973. Stevie Wonder pretrpio je ozbiljne ozljede nakon što se automobil u kojem se vozio sudario s kamionom. Wonder je bio 4 dana u komi te je ostao bez osjeta mirisa.

1974. Abba je po prvi puta ušla u top 10 hit singlova na američkoj listi pjesmom "Waterloo". Smjestili su se na broju 6.

1977. grupa The Police nastupila je u londonskom The Red Cow klubu. Ulaz je stajao 60 penija.

1982. u njujorškim kinima počelo je prikazivanje filma "The Wall" grupe Pink Floyd u kojem je naslovnu ulogu tumačio Bob Geldof.

1988. debi album "Appetite For Destruction" grupe Guns N' Roses došao je na 1. mjesto američke liste albuma. Na listi se zadržao 57 tjedana prodavši se u više od 5 milijuna primjeraka. Singlovi "Sweet Child O’ Mine", "Welcome to the Jungle" i "Paradise City" bili su američki top 10 hitovi. Prodaja diljem svijeta premašila je brojku od 28 milijuna te je album do danas ostao najprodavaniji debi svih vremena u Americi.

1989. Adam Clayton iz grupe U2 uhapšen je u Dublinu zbog posjedovanja marihuane te namjere da drogom snabdije drugu osobu. Presuda je zamijenjena plaćanjem 25.000 funti dublinskom Centru za pomoć ženama.

2001. Whitney Houston je postala jedna od najplaćenijih glazbenica na svijetu nakon što je potpisala diskografski ugovor s diskografskom kućom Arista težan više od 100 milijuna dolara.

2004. Rick James, kralj "Punk-Funka", pronađen je mrtav u svom domu u Los Angelesu.

2007. Stephen Bier, klavijaturist u bendu Marilyna Mansona poznatiji pod imenom Madonna Wayne Gacy, tužio je Mansona tvrdeći da tijekom razdoblja od 20 godina nije pošteno isplaćivan i da mu Manson duguje 20 milijuna dolara. U dokumentima predanim sudu u Los Angelesu Bier je tvrdio da mu je Manson lažno govorio da bend ne zarađuje dovoljno novaca, a da je u isto vrijeme tim novcem kupio sebi dom vrijedan 2 milijuna dolara te kupovao razne nacističke predmete, uključujući i vješalice za kaput koje je koristio Adolf Hitler.

2009. Steven Tyler je završio u bolnici nakon što je pao s pozornice tijekom koncerta u Južnoj Dakoti.

Rođeni

1928. Andy Warhol, pop umjetnik i producent, utemeljitelj pravca Pop Art. Bio je producent i manager grupe The Velvet Underground te je dizajnirao omotnicu albuma "Velvet Underground and Nico" s oguljenom bananom te omotnicu albuma "Sticky Fingers" grupe The Rolling Stone.

1929. Mike Elliot (The Foundations).

1948. Allan Holdsworth (Soft Machine).

1972. Geri Halliwell (Ginger Spice), članica grupe The Spice Girls. Grupu je napustila 7. lipnja 1998. te je započela samostalnu glazbenu karijeru.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici