INmusic festival 2012
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

annika sass

Nakon što je osvojila ovogodišnju nagradu BMA za ženskog blues izvođača godine, Annika Chambers časti nas svojim trećim studijskim albumom, "Kiss My Sass", kojeg je 9. kolovoza s velikim zadovoljstvom objavila VizzTone Label Group.

Kao i svaki put do sada, Annika nas osvaja svojim dinamičnim, nevjerojatnim vokalom. Ta snaga, žestina i odlučnost u svakoj nas izvedbi lomi, a još kada se tome doda odlična glazbena podloga pratećeg benda uz sjajne aranžmane i produkciju Larryja Fulchera, Richarda Caglea i Tonyja Braunagela, doista sve ide na nevjerojatne soulfistične granice. Još kada se tome pridodaju odlični dueti s Ruthie Foster i kanadskim blues glazbenikom Paulom DesLauriersom, te sjajna počast "Texas blues women" Angeli Strehli i Carolyn Wonderland, ova glazbena priča je nevjerojatno nadahnuta i efektna.

Naime, kada se radi o izvođačima koji se trude osvojiti publiku i da to čine vlastitim snagama, uvjereni u svoju kvalitetu i vrijednost, onda to vrijedi poslušati i pokloniti im svoje vrijeme i pažnju. Annika Chambers mnogima je, kao i meni osobno, snažno glazbeno iskustvo kada se radi o ovoj glazbi koju osobno izuzetno cijenim i preferiram.

A o čemu se zapravo radi itekako plastično pokazuju ovih 10 pjesama, koje u ukupno 44 minuta i 22 sekunde daju snažan glazbeni osvrt na ovo čime se bavi Annika. Na ovaj način svi dobivamo informaciju koji je to i kakav je njezin primarni glazbeni izričaj.

Imala je itekako osebujno glazbeno krštenje, po raznim egzotičnim lokacijama od Kosova do Iraka jer je bila u američkoj vojsci. Nakon punih osam godina vratila se u rodni Houston i priča je sada poprimila itekako drugačiju konotaciju. I zato ako se nalazite u glazbi koju izvode Beth Hart, Etta James i Susan Tedeschi, vjerojatno ćete brzo doći na svoje. Annika se kreće u tim okvirima uz snažnu potporu pratećeg banda, koji će vas svojom svirkom itekako oraspoložiti i u vama pobuditi sve one pozitivne emocije i vibracije.

Tu listu sjajnih osoba i glazbenika predvodi basist Larry Fulcher i jedan od producenata albuma s vlasnikom i ujedno i glavnim snimateljem Montrose Records Richard Cagleom. Fulcher je dvostruki gremijevac i radio je na dva izvrsna albuma, “Shoutin’ in Key” i “Senor Blues” Taj Mahala. Pored toga redovni je član Phantom Blues Banda, grupe koja je nastupala s izvođačima poput Erica Claptona, Bonnie Raitt, Marije Muldaur, Willieja Nelsona, Ruthie Foster, Curtisa Salgada, The Crusaders te Smokey Robinson and The Wailers. A tu je još i odlični bubnjar i producent Tony Braunagel. Stoga ne čudi rezultat koji je polučila ova sjajna ekipa a to je da se stalno ističe taj funky, bluesy, soulom ozračen, te izuzetno dojmljiv i snažan vokal Annike Chambers, pjevačice koja će zasigurno ostaviti snažan pečat na svjetskoj blues i soul sceni.

Kao i mnoge pjevačice i izvođači prije nje, Annika je počela pjevati prvo u crkvi, gdje je istesala sve ono što danas prezentira. Baš iz tog razloga ovaj album cijenim kao doista izuzetno glazbeno djelo koje će vas osvojiti u svakom pogledu, i artistički i tehnički. Naime, nije to nikakvo pretjerivanje jer Annika je dala sve od sebe a ovaj prateći bend samo je cijelu tu priču dodatno podebljao. Izuzetni vokal jednako dobro i strastveno snalazi se u prizemnim, tradicionalnim blues temama i okvirima, a potom se osebujno i impresivno nosi s modernim blues kretanjima. I naravno, nije joj bitno radi li se o soul ili funky predlošcima, ona ih sve s lakoćom savladava i ukazuje na svoju neospornu kvalitetu. Isto tako neosporan je njezin vokalni raspon, koji impresionira i pokazuje da je jednako dobra u modernim ali i klasičnim temama i baš zato duboko sam uvjeren da će itekako ostaviti traga na ovoj glazbenoj sceni. Za to je naprosto predodređena i pred njom sve opcije su otvorene. Do sada kritika je imala samo riječi hvale i osjeća se kako svi od reda podržavaju ovu nevjerojatnu pjevačicu. Stoga, ne čude izjave poput Grahama Clarkea iz Blues Bytes/Friday Blues Fix: "This young singer already sounds like she’s been at it for years and, more than likely, the best is still yet to come."

S albuma "Kiss My Sass" svakako ću naglasiti sljedeće: naslovnu "Kiss My Sass", "You Can't Win", "What's Your Thing", "Two Bit Texas Town", "Brand New Day", "World Of Hurt" i "I Feel The Same".

PREPORUKA:
Album "Kiss My Sass" Annike Chambers, pjevačice koja se jednako nosi s tradicionalnim blues temama, snažnim soul ritmovima, funkiranim pjesmama, pa sve do modernih glazbenih kretanja, ponovno je snažno odjeknuo na današnjoj svjetskoj blues sceni. Osobno, nakon dosita iscrpnog i dugotrajnog preslušavanja došao sam do spoznaje da bi ovaj album mogao ponovno biti vrlo jaka karta za više kategorija kada je u pitanju najprestižnija blues glazbena nagrada BMA. No, treba se malo strpiti i vidjeti do kamo i kako će se stvari razvijati. Moj glas za Anniku je siguran! Provjerite zašto.

Više o svemu saznajte na:
www.annikachambers.com
www.facebook.com/anika.chambers.7
twitter.com/anikachambers
www.linkedin.com/pub/anika-chambers/5b/1a/692
www.montroserecords.net
www.vizztone.com
music.apple.com/us/album/kiss-my-sass/1466708991

Popis pjesama:

1. Let The Sass Out / RB Stone/ 4:36
2. That’s What You Made Me/ Nicholson, Alexander/ 4:05
3. You Can’t Win/ Smalls/ 3:34
4. What’s Your Thing/ Mack Rice/4:53
5. Two Bit Texas Town / Angela Strehli /4:30
06. Brand New Day / Annika Chambers /4:50
7. World Of Hurt / Jeff Silbar. Glen Clark /3:36
8. Stay / Carolyn Wonderland, Eric Dane /6:10
9. In The Basement/ Davis, Miner, Smith/ 3:20
10. I Feel The Same/ Chris Smither/ 4:44

(VizzTone Label Group)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima