INmusic festival 2012
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

bad things

U vlastitom aranžmanu Sean Pinchin 1. ožujka objavio je novi studijski album, "Bad Things", kojeg radijski promovira Sarah French i njezina SF Publicity.

Sean Pinchin rođen je 1981. u Torontu i ovaj mladi glazbenik već ranije je skrenuo pozornost na svoju prezentacijsku formu i svoj glazbeni izričaj. Svojim osobitim spojem folka i bluesa, kako on to sam ističe, stvorio je odličnu glazbenu priču. A tu priču na ovom albumu podupiru odlična ritam sekcija, Mary-Jane Luvite (bubnjevi) i Rob Szabo (bas). A zajedno odmah, od prve milisekunde, kreću snažno: otvarajuća "If You're Gonna Leave Me" pokazuje nam da tu nema zime, da ćemo u ovih malo više od 28 minuta imati sve ono što smo oduvijek željeli čuti i slušati.

Naime, svi oni koji nalaze u onome što su radili Robert Johnson i Jimi Hendrix ili onome što rade Kelly Joe Phelps, Ben Harper, Tom Waits, ali i Sonic Youth, došli su na svoje. Ovo nas upućuje na vrlo nadahnut i zanimljiv glazbeni miks. Seanov rad temelji se na poznatim blues motivima – bol, strah i patnja – koje potom tako spontano i znalački uspoređuje s radošću, ljepotom, ugodom i tipičnom zezancijom koju možemo naći u bluesu.

Akustične skladbe naspram električnih snažno iskaču iz brojnih playlista mnogih specijaliziranih emisija diljem globusa.To što je postigao Sean zavidan je uspjeh čak i u ovim svjetskim razmjerima. Naime, možemo mi govoriti što god hoćemo, ali Sean i njegova glazba imaju sve više i više poklonika. Lijepo je vidjeti kada vam se pred očima otvara ovakva istančana i pozitivna priča.

"Bad Things" je album koji će u svakom pogledu potvrditi ovo što pišem, samo trebate poslušati koliko je album snažan u svom zvuku, ugođaju i izražajnoj suptilnosti. Bez ikakve sumnje, ovim albumom Sean je otišao na novu, drugu razinu i snažno stremi ka još većim postignućima.

Glazbeni sadržaj albuma na neki način označava svojevrsni preokret a Sean njime tako izražajno spašava svoju savjest, srce i dušu. Njegova karijera od čvrstog rokera do folk i rock n'blues glazbenika imala je svoje snažne amplitudalne putanje i na kraju pomogla mu je da snažno implementira sve ovo što tako znalački i gotovo staromodno prezentira. Ako je to pomoglo Seanu, ne vidim razloga da i drugima album "Bad Things" bude lijek i stoga, neka vam pomogne da na neki način otvorite svoje srce i dušu i da krenete u nekom novom, daleko impresivnijem ozračju i društvu naprijed.

Nije doista nikakvo čudo što album dobiva ovakve kritike: "Track after track built from masterfully infectious riffs with lyrics as smart as one might hear from a top-notch pop songsmith ... power, drive and gobs of style.” (Duane Verh, Roots Music Report)

Treći album Seana Pinchina producira dobitnik Juna Rob Szabo i etablira Seana u istinski brand modernog bluesa. Da u to uopće nema nikakve sumnje pokazuje nam i ovih osam pjesama. A to nam Sean priprema isporučiti kroz svojih 250 nastupa tijekom godine!

PREPORUKA:
Doista sam sretan i drago mi je kada čujem album poput "Bad Things". Zašto? Iz jednostavnog razloga što je ovakvom prezentacijskom formom Sean Pinchin zalog opstojnosti i budućnosti ovog glazbenog stila. Slušajući kako to impresivno Sean radi; mirno spavam i sretan sam zbog toga. No, najbolje da vi sami provjerite o čemu se tu radi i stoga osigurajte svoj primjerak ovog odličnog albuma, jednostavno znam da se nećete razočarati.

Više saznajte na:
www.seanpinchin.ca
www.facebook.com/seanpinchinfans

Popis pjesama:

1. If You’re Gonna Leave Me - 3:54
2. Bad Things - 4:15
3. Lie To Me - 2:56
4. Someone Like You - 3:35
5. Devil Got My Women (Skip James)- 4:16
6. Nobody’s Fault But Mine (Blind Willie Johnson) - 2:27
7. Hands to Yourself - 3:33
8. River (Steve Strongman) - 3:09

(Samostalno / SF Publicity)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu