INmusic festival 2012
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

bajaga pula 16

Nakon 35 godina duge karijere, Momčilo Bajagić - Bajaga konačno je jučer dobio priliku nastupiti na jednoj od najprestižnijih glazbenih pozornica u Hrvatskoj, pulskoj Areni, koja je već desetljećima domaćin najboljih hrvatskim i svjetskim glazbenim talentima. Predivno prihvaćen od publike, pred punim amfiteatrom, koncert je otvorio pjesmom „Rimljani“ s albuma „Jahači magle“ iz 1986. te nastavio izvedbom „Sa druge strane jastuka“ iz 1985. i „Godine prolaze“ iz 1988.

Stvorio je tako nostalgičan ton za publiku, u kombinaciji s ponosom da 35-tu godišnjicu bogate karijere može proslaviti na pozornici za koju sam kaže kako je stvar prestiža i dokaz da je dobar u svom poslu. Koncert je za Bajagu i bend Instruktori bio poseban, te su iskoristili priliku da predstave novi album.

bajaga pula 10

Publika je, očekivano, najviše reagirala na dobre, stare, svima nam poznate hitove, poput: „Tišina“, „Plavi safir“,  „Život je nekad siv, nekad žut“ i „Zažmuri“, paleći pritom na izvođačev zahtjev mobitele u potpuno mračnoj Areni, doprinoseći tako posebno emocionalnoj atmosferi.

Neposredno prije koncerta, Bajaga se osvrnuo i na situaciju otkazivanja njegovog koncerta u Karlovcu zbog negodovanja branitelja te je komentirao odluku Hladnog piva da odbije nastup kao njegova zamjena. Otvoreno je pohvalio bend, rekavši pritom kako je njihov postupak vrlo kolegijalan i hraban, te da bi on sam jednako postupio u istoj situaciji.

bajaga pula 15

S obzirom da je veoma neobično da je ovo bio prvi Bajagin nastup u pulskom amfiteatru, pjesma koja se orila jučer pulskim ulicama jasan su znak dobrodošlice među publikom, te se ovom prilikom nadamo da prvi koncert u Areni neće biti i posljednji.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici