INmusic festival 2012
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Samir Ceric Kovacevic 6712

Početkom prošle godine nam je najavljeno da se Body Count predvođen karizmatičnim Ice-T-em vraća u Zagreb nakon dvadeset godina. Dugo i predugo smo čekali i isplatilo se. Koncert je prvo bio najavljen za Tvornicu kulture, no, nije dugo trebalo da se ulaznice rasprodaju pa da se koncert premjesti u veći prostor i to u onaj Boćarskog doma.

Prva predgrupa koja je u pola 9 stala na binu ispred skoro prazne dvorane je bila belgijski Powerstroke. Kažu na svojim službenim web stranicama da su crossover metal iako tu ima svega, od thrasha, deatha, melodija… Druga predgrupa Asteroid Boys je imala ispunjeniju dvoranu, ali mi je bila lošija od prve. Nije tu bilo metala…
Samir Ceric Kovacevic 6644 Čekalo se 10 sati kada će Body Count izaći na pozornicu. I bome su izašli pompozno, Slayerom – „Raining in Blood/Postmortem“. Dvorana krcata ljudima! Vruće za poludjet od samog starta a znoj se samo lijevao i slijevao. Nije dugo trebalo da se Ice-T obrati publici i predstavi bend, posebno originalnog člana Ernie C-a. Ice-T je majstor od komunikacije i lako će vas uvući u svoj svijet, bilo da kritizira Trumpa, nepravde, sve ono što ga razljuti zbog čega mu pjesme jesu pune gnjeva i bijesa, ili vam predstavlja svoju obitelj – svog sina s kojim dijeli stage ili suprugu Coco i malu kćerkicu Chanel. Da, da, jučer su na pozornici sjedile i žene koje su budnim okom promatrale kako njihovi muškarci razvaljuju. Ice-T je pitao tko je najmlađi u publici pa se samoprozvao njegovim „Uncle Ice“. Potom je predstavio malenu Chanel koja inače pleše s tatom, ali je sinoć spavala na grudima od Coco, pa je bujna mama iskoristila priliku za poziranje. Svaka čast Ice! Svaka čast Coco! Priuštili su nam nešto nesvakidašnje a svi brutalni stihovi koje Body Count izvodi, sva žestina te glazbe je zbog Ice-T-a, njegove pojave i njegovog komuniciranja s publikom je imala toplu i pozitivnu poruku. Sva energija je pretvorena u dobru energiju. Kako Ice-T-a ne mogu odvojiti od njegove uloge detektiva Fina Tutuole iz serije Zakon i red, imala sam dojam kako u svojim stihovima koji se tiču policije sam kritizira svoje redove. Naravno, znam da to nije tako. On je glumac, on je alfa i omega Body Counta, on je ljudina koja se bori protiv rasizma, ljudina koja se na svoj način zauzima za pravdu. Teško je izdvojiti bilo koju pjesmu jer su sve imale odličan prijem kod publike, od prve do zadnje, a kad je koncert završio, svi su se složili da je prekratko trajao. Dvorana je bila dupkom puna, nedostajalo je jedino zraka.

Samir Ceric Kovacevic 6866

Drago mi je što za ovakvim koncertima vlada veliki interes i što organizator može zadovoljno trljati ruke, ali ono što od organizatora nije bilo u redu su toi toi wc-i koji su bili smješteni ispred samog ulaza u dvoranu, tik pored ugostiteljskih štandova. Moglo se to i drugačije i spretnije realizirati, jer većina nas nakon wc-a želi – oprati ruke! Ponuda na prodaji majica i ostalih bendovskih krpica i obilježja je bila odlična ali i skupa. Oduševila me je ženska majica koja je napokon imala V-izrez i nije bila sva crna, ali ono što me je odbilo od nje jest – cijena. Tri stotine kuna za majicu kratkih rukava je previše, koliko god ona udovoljavala mojim kriterijima i koliko god me bend oduševio.
Unatoč tome, uistinu odličan i poseban koncert s kojega smo svi izašli boljeg raspoloženja i kojom kilom manje.

Body Count set lista:
Raining Blood / Postmortem (Slayer Cover)
Bowels of the Devil
Manslaughter
No Lives Matter
Body Count
Necessary Evil
Drive By
Voodoo
There Goes the Neighborhood
Drum Solo
Black Hoodie
Talk Shit, Get Shot
Cop Killer
Institutionalized (Suicidal Tendencies cover)
Born Dead
 This Is Why We Ride



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici