Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

james blake

Talentirani Britanac već čitavo desetljeće pomiče granice glazbenog stvaralaštva. Tri godine nakon posljednjeg studijskog albuma „The Colour In Anything“, njegovi obožavatelji napokon imaju priliku poslušati iščekivani „Assume Form“, na kojem zvuči zrelije i iskrenije no ikad. Album je hrvatskoj publici dostupan u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

Na „Assume Form“ našli su se neki od najhvaljenijih izvođača i producenata današnjice - reper Travis Scott („Sicko Mode“, „Goosebumps“, „Antidote“), mlada pjevačica Rosalía i producent Metro Boomin (Migos, Future, Drake, Kanye West), što jasno potvrđuje koliko je Blake cijenjen kao izvođač. Album je najavljen emotivnim singlom „Don't Miss It“, koji je posvećen svakodnevnim preprekama koje donose introvertnost i želja za izolacijom:

Glazbenik i na ovom izdanju ostaje dosljedan svojem glazbenom identitetu neprestano plešući na granicama raznolikih žanrova, dok su njegovi tekstovi i dalje odraz promišljanja o mentalnom zdravlju, suvremenom maskulinitetu i težnji za pronalaskom unutarnjeg mira.

Obožavatelji će „Assume Form“ uživo moći poslušati na najavljenoj koncertnoj turneji, koja će se u travnju ove godine održati na području Ujedinjenog Kraljevstva.

James Blake rođen je 1988. godine u Londonu, te je od malih nogu pokazivao interes za glazbom. Svoje prvo studijsko izdanje naziva „James Blake“ objavio je 2011. godine. Njime se predstavio široj publici i stekao brojne fanove, posebice zahvaljujući pjesmi „Limit To Your Love“. Surađivao je s brojnim popularnim glazbenicima kao što su Kanye West, Bon Iver, Kendrick Lamar i Jay-Z. Ukupno je objavio četiri studijska albuma, te osvojio prestižnu nagradu Mercury, a njegov talent i predanost radu osigurali su mu i nominacije za Grammy-a i BRIT nagradu.

„Assume Form“ – popis pjesama

Assume Form
Mile High
Tell Them
Into The Red
Barefoot In The Park
Can't Believe The Way We Flow
Are You In Love?
Where's The Catch?
I'll Come Too
Power On
Don't Miss It
Lullaby For My Insomniac