Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

miriam1

Zagrebačka indie/folk/rock kantautorica Miriam izdala je bonus božićni singl "Cup of Coffee" te pripadajući spot uz njega. Singl dolazi kao najava premijernog EP-a Heavyless koji je objavljen prije mjesec i pol.

Pjesma je napisana prije četiri godine u prosincu, a snimljena u studenom ove godine. Produkciju potpisuje Ante Prgin Surka u suradnji s Miriam, te uz pomoć Nevena Radanovića (bubanj) i Frane Viskovića (bas). Spot je rađen u suradnji s Pavlom Kocanjerom koji je snimio i montirao.

Miriam je zagrebačka kantautorica koja je aktivna na zagrebačkoj sceni preko 4 godine. U posljednje je četiri godine sakupila preko 30 nastupa, između ostalog u Ksetu, Močvari, Saxu, Retro baru, BalconyTV-u , a bila je i support act bendu Kries.

Nastupa sama s gitarom sve do ljeta 2017. godine kada se nastupima priključuju priključuju bubnjar i basist Neven Radanović i Luka Tikvici, koji su joj ujedno i pratnja na prvom službenom izdanju – EP-u Heavyless.

U Miriaminim pjesmama mogu se čuti svojevrsni odrazi karaktera autorice, poput sanjivih folk balada do mračnijih blueserskih pjesama, poletnih plesnih pjesma, a sve krasi neobičan storytelling. Tekstovi su dovedeni prvi plan, no cijelo vrijeme praćeni pitkim, a ponekad i zaraznim melodijama. Njene pjesme je, barem za sad, teško je karakterizirati kao cijelinu. Dosta žanrova i utjecaja prolaze kroz njih i nalaze nove načine da zvuče drugačije.