Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

AlenDuras photo01 web cc MarkoDamjanovic UniversalMusic

Mladi i talentirani pjevač Alen Đuras predstavio je svoj novi singl – „Ne mogu se miriti“. Riječ je o pjesmi koju autorski potpisuju Marija Karaula Krznarić i Boško Jović, dok je za produkciju i aranžman zaslužan Ante Gelo.

Pjesmu prati i videospot, nastao u režiji i produkciji Gorana Kovačića, čija priča spota vjerno prati samu tematiku pjesme i prikazuje Alena kao protagonista ljubavne priče, pod stalnom kušnjom, koji se ne miri s nametnutnim okolnostima ljubavnog odnosa na daljinu. Spot pogledajte niže u video prilogu.

Nakon što se predstavio debitantskom pjesmom „Dotakni mi lice“, Alen Đuras nastavlja graditi svoju samostalnu glazbenu karijeru i predstavlja ovaj novi singl, nastao u suradnji s eminentnim imenima regionalne glazbene scene! Pjesma je po prvi put predstavljena u eteru Narodnog radija, u sklopu „Narodni Live Premijere“, nakon čega je uslijedila njena objava putem digitalnih glazbenih platformi diljem svijeta – u Hrvatskoj je pjesmu moguće poslušati i putem Deezera i Google Playa: https://alen.lnk.to/NeMoguSeMiriti

Stihove autorski potpisuje Marija Karaula Krznarić, novinarka i pjesnikinja, između ostalog zaslužna za divne tekstove pjesama „Damar“ Amire Medunjanin i „Hvala svima“ Kemala Montena. Glazbu za pjesmu skladao je gitarist Boško Jović, koji je tijekom svoje bogate karijere surađivao s brojnim glazbenicima kao što su Stjepan Hauser, Edin Karamazov, Rade Šerbedžija, skupina Letu Štuke i mnogi drugi. Cijelu priču zaokružio je naš cijenjeni glazbenik, aranžer, producent i autor Ante Gelo koji je bio zadužen za produkciju i aranžman, dok je mix i mastering kreirao Branimir Jovanovac.

Sudionici ove prekrasne glazbene priče su za Alena imali samo riječi hvale: „Alen je svojim predivnim vokalom “pozlatio” ovu pjesmu; interpretira ju nevjerojatno uvjerljivo i s puno emocija koje će, sigurna sam, osjetiti svi koji strepe nad ljubavi, čekaju i pitaju se gdje će ih to čekanje odvesti. Stoga je ovaj Alenov singl za mene poseban. Beskrajno mu se radujem i uvjerena sam da će i publika s jednakim oduševljenjem prihvatiti našu pjesmu i uvjeriti se kako je Alena vrijedilo čekati. Ma, da ne okolišam - Alen je naš Ed Sheeran“, komentirala je Marija Karaula Krznarić. Autor glazbe – Boško Jović, kratko je istaknuo: "Iako Alena još nisam osobno upoznao, drago mi je da sam imao priliku surađivati sa svo troje – i Gelom, i Marijom, i Alenom!“.

Uz njih, svoje dojmove o suradnji i pjesmi otkrio je i Ante Gelo: „Alena znam od momenta kada je zablistao na The Voice-u, vrlo brzo smo ostvarili suradnju, kroz nekoliko posljednjih godina sviramo jako puno i postali smo dobri prijatelji. On je izvrstan i kvalitetan čovjek, veliki frend, jako je talentiran i ima 'strašan' vokal!", iskreno je otkrio svoje dojmove o Alenu te nastavio o pjesmi i suradnji: "Ovo je jedna muzikalna akustičarska priča – lijepa pjesma s lijepim tekstom, čista ogoljena mjuza, ono što mi glazbenici volimo. Suradnja se naslanja na našu muzikantsku priču – Marija i Boško su moji dragi prijatelji, puno surađujemo i tako je nastala ova pjesma, isplivala je van i pronašla svoj put do Alena.  "Ne mogu se miriti" je jedna od onih pjesama koju ćemo za nekoliko godina poslušati i reći 'baš smo to dobro napravili'."

Podsjećamo, Alena Đurasa šira javnost je upoznala 2016. godine, kroz drugu sezonu showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske, u kojem je zahvaljujući iznimnim nastupima dosegnuo finale showa. Nakon toga je njegova samostalna glazbena karijera krenula uzlaznom putanjom – ostvario je niz koncertnih i televizijskih angažmana, a ujedno je odabran i kao jedan od pratećih vokala predstavnika Hrvatske na Eurosongu 2017. u Kijevu. Od nabrojanih angažmana ističu se odličnom atmosferom ispunjene live večeri u klubu Johann Franck te aktualna suradnja u HRT-ovoj emisiji „A strana“, u kojoj se ističe izvedbama hvaljenim od struke i publike.

S diskografskom kućom Universal Music Hrvatska objavljuje i svoj debitantski singl „Dotakni mi lice“ (2017.), a suradnja se nastavlja i kroz novi singl „Ne mogu se miriti“.