Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

film music orkestar press

Ovaj band koji svira isključivo filmsku glazbu i koji je u svoje prve dvije godine postojanja izrastao u regionalnu koncertnu atrakciju po putu je skupio, kako to sami kažu, i nešto autorskog rada, točnije 7 pjesama nastalih u posljednjih, nešto više od godinu dana. Pjesma “Tebe volim” prvi je singl skinut s albuma, a možete ga poslušati u nastavku.

Svoje prepoznatljivo, uvijek drugačije čitanje velikih filmskih hitova uspjeli su prenijeti i na svoje autorske pjesme donoseći različite stilove u rasponu od klasične šansone preko fado-sevdah kombinacije, do vickastog i vrckastog gypsy swinga.

Šansonijerski dio, točnije tri pjesme, “Jesen sjetno miriše”, “Hej” i “Ovaj grad”, glazbeno potpisuje solo gitarist Željen Klašterka, a tekstualno Uršula Tolj.

Ovaj televizijski dvojac uspio je na najbolji način predstaviti ono što volimo zvati zagrebačkom školom šansone, toplim tonovima i riječima ugravirati FilmMusicOrkestar kao neizostavni dio ovog dijela scene.

Isti dvojac potpisuje i božićni klasik pod nazivom “Još jedna božićna”, pjesmu koja će nesumnjivo biti obavezni dio adventskog repertoara u svim domovima.

Senzualna Elma Burnić, ponajbolji vokal ovih prostora, donosi iznimnu kombinaciju fada i sevdaha u svojoj pjesmi “Let”. Vokalno besprijekorna skoro do savršenstva, Elma je i glazbeno i tekstualno dala apsolutnu slobodu svojim emocijama donoseći pred publiku možda potpuno novi stil kojeg bismo najlakše opisali, kako smo to već spomenuli, kao sevdah fado.

Vrckastiji dio, “Mon Cherry” i “Tebe volim”, glazbeno i tekstualno potpisuje Admir Ćulumarević u suradnji s Elmom Burnić i Tihomirom Novakom i to poprilično razigrano i šarmantno složenim gypsy swing aranžmanima što ovim pjesmama jamči dug život na set listama FilmMusicOrkestra na dobrobit publike koja u pravilu njihove nastupe završava na nogama.

Sve u svemu, za svakog ponešto, glazbeno, tekstualno i aranžerski odlično zapakirano pod produkcijskom komandom Tonija Eterovića, ali i uz fantastičnu sviračku podršku fenomenalnih Antonija Vrbičkog na harmonici, Josipa Mimice na klarinetu te Nebojše Buhina na gitari.

FilmMusicOrkestar držao se onog starog pravila da se ploče izdaju u ovo doba godine pa je i to svojevrsni dar svima koji vole blagdane provesti uz biranu glazbu.

Cd “Evo muzike, traži se redatelj…” svakako je odličan dar za sve audiofile.

Promocija autorskog CD-a “Evo muzike, traži se redatelj…" FilmMusicOrkestra održat će se u zagrebačkoj Kinoteci u subotu, 01.12.2018. s početkom u 12:00 sati.

Cijeli album poslušajte i na Deezeru:
https://www.deezer.com/hr/artist/54859502

Popis pjesama s albuma:

Ovaj grad
Jesen sjetno miriše
Let
Hej
Mon Cherry
Tebe volim

BONUS:
Još jedna božićna