Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Miriam Cover art

Zagrebačka indie-folk i rock glazbenica Miriam objavila je svoj studijski prvijenac - EP Heavyless na kojem je autorica glazbe i tekstova na engleskome jeziku.Nakon višegodišnje prisutnosti na zagrebačkoj glazbenoj sceni, sviranju po londonskim pubovima gdje je kratko vrijeme živjela i objave prvog singla “King on the road” prošle godine, Miriam je objavila EP s pet pjesama 3. Studenog 2018. godine.

U posljednje je četiri godine sakupila preko 30 nastupa, između ostalog u Ksetu, Močvari, Saxu, Retro baru, BalconyTV-u ,  a bila je i support act bendu Kries.

Nastupa sama s gitarom sve do ljeta 2017. godine kada se nastupima priključuju priključuju bubnjar i basist Neven Radanović i Luka Tikvici, koji su joj ujedno i pratnja na Heavylessu.

Ovaj je EP zamišljen kao presjek dosadašnjeg materijala gdje se mogu čuti svojevrsni odrazi karaktera autorice, poput sanjivih folk balada, mračnijih blueserskih pjesama, a sve krasi neobičan storytelling. Tekstovi su zapravo ono što se htjelo dovesti u prvi plan kroz čitavi EP.

„Pjesme su na engleskom, a pristup manje-više popularni DIY uz pomoć prijatelja i poznanika. Album je producirao Ivan Grobenski iz benda Moskau, a snimanje se odvijalo u njegovom dnevnom boravku gdje drži maleni studio. „  kaže Miriam.

Popis pjesama:

Heavyless
I Listen
Grow&Flip
Indian Tent
Let Me Lay

BANDCAMP - https://musicmiriamofficial.bandcamp.com/album/heavyless