Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

detourZagrebačka špica uživala je u subotu u najvećim hitovima omiljene grupe Detour. Bilo je to pravo predbožićno iznenađenje i nezaboravno putovanje predvođeno Detourovim stjuardesama za sve one koji su se našli u centru Zagreba.

Uz omiljene pjesme Detour je fanovima na špici poklonio i nekoliko ulaznica za njihov veliki spektakl u Domu sportova 8. prosinca, a bila je to i prilika da istinski ljubitelji Detoura prvi na svoje mobilne uređaje skinu njihov novi, tada još neobjavljeni album TourDetour.
Tako je prvih 100 posjetitelja Aquarius Cornera smještenog u KIC klubu na svoje uređaje prebacilo 10 pjesama koje čine peti studijski album Detoura.

Album Tourdetour od danas je dostupan na Deezeru, a već sljedeći tjedan naći će se u svim boljim prodavaonicama ploča u Hrvatskoj.
Deset pjesama u njihovoj već prepoznatljivoj eklektičnoj maniri autorski potpisuje frontman benda Nenad Borgudan. Uz Porinom nagrađenu pjesmu godine i najbolju izvedbu grupe s vokalnom "Zaljubila sam se" i za Porin nominiranu "Biram", na albumu se nalaze hitovi s prvih mjesta radijskih top ljestvica kao što su "Bez tebe" i "Vikend" te najnoviji singl "Skrivena" kojeg zasigurno čeka slična uspješna budućnost, ali i pet još neobjavljenih pjesama.

"Ima albuma možda najbolje opisuje taj naš eklektični izričaj. TourDetour je svojevrsna suprotnost, ako je Detour obilazak, onda je TourDetour neko poništavanje obilaska tj. jedna nemoguća, a opet moguća konstrukcija. Tako je i izbor pjesama na albumu jedan raznolik, a opet skladan spoj glazbe. Ali, onako generalno gledajući to je presjek onoga što smo radili posljednjih nekoliko godina i izrazito sam ponosan na njega" - rekao je Nenad Borgudan.

Fotografiju s covera potpisuje naša slavna fotografkinja Mare Milin, a za dizajn albuma zadužen je Dario Iričanin.
Album će se u prodaji naći početkom prosinca, baš u pravo vrijeme za njegovu veliku promociju u Domu sportova, 8. prosinca.
Na velikom koncertnom spektaklu vizualno i scenaristički pripremljenom kao jedno uzbudljivo dvosatno putovanje, uz podršku visoke produkcije, veseloj petorci pridružit će se i nekoliko gostiju, mogli bi reći sama krema domaće urbane pop scene. Uz drage prijatelje i kolege Aljošu i Tonku iz grupe Pavel, od gostiju su pozvani grupa Headoneast čiji je član i autor Aleksandar Ljiljak poznat još iz doba djelovanja u grupi Yammat, a vjerujemo kako će posebnu pažnju te večeri pobuditi i gostovanje grupe Nipplepeople.
Prije izlaska Detoura zagrebačka publika će kroz polusatni koncertni nastup imati priliku upoznati beogradsku grupu Ničim izazvan koja već nekoliko godina drži vrhove pozicija radijskog etera u susjedstvu. Njihove skladbe poput ‘O tebi’, ‘Trideset’, ‘Bilo gde’ broje milijunske vjuove, a u pjesmi ‘Glupost’ bilježe suradnju i s grupom S.A.R.S.