Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

brutogeto

Zagrebački bend Bruto Geto prekinuo je višemjesečnu šutnju novim singlom "Karavan". Novi singl dolazi uoči njihovog nastupa u Domu sportova, gdje ih je Edo Maajka pozvao da mu budu jedna od predgrupa prilikom koncertne promocije njegovog albuma "Put u plus". Produkciju, mix i master pjesme potpisuje Luka Tralić Shot, dok je za prigodni lyric video zaslužan Martin Bajsić.

Iako su do sad zapamćeni po šarolikim videospotovima, ovaj put su se predstavili u nešto jednostavnijem formatu: "Ovaj put nemamo spota jer nemamo novaca za spot. Bit će pravi spot kad stignemo u Irsku" poručuju iz benda.

Sama pjesma "Karavan" prožeta je motivima koji su veoma aktualni u današnje doba. Motivi iseljavanja i nezaposlenosti mladih prate cijelu pjesmu, a bend je ukratko objasnio njihov stav o tim ključnim problemima: "Ne pristajemo na podjele na 'lijevo' i 'desno', već vidimo isključivo one koji žele naprijed. Takve ljude arhaična politika uporno vuče nazad, a onda budućnost traže izvan granica. Ovom pjesmom ne planiramo biti vođe pobuna i teško da ćete nas vidjeti kako bacamo kamenje na Sabor, ali bit ćemo vođe karavane koja vam maše iz autobusa. Jednostavno ćemo otići.“

Ovo je četvrti singl Bruto Geta, a u prošloj godini predstavili su se s pjesmom „Ruke u zrak“,pjesmom „Rekli su ti“ i "KoTuKoga". Osvojili su Porina u kategoriji "Solidan bend", a to je samo djelić onoga što još planiraju. Iza sebe ostavljaju izrazito radno ljeto s nastupima na poznatim festivalima kao što su Ferragosto Jam, Seasplash festival, Hoomstock, Rocklive i mnogi drugi.