Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

MORT Photo by Dominik Belančić 2

Nakon tri albuma na materinjem jeziku, već dobro poznati svima na alternativnoj sceni i onima koji drže upaljen CMC kanal dok kuhaju i peglaju, Mortovci snimaju album na engleskom jeziku i gledaju preko granica regije.

Najbolje se osjećamo kad smo na cesti, koncerti su naša najbolja strana, a prostor koji smo već nekoliko puta prešli uzduž i poprijeko nam postaje premalen, poručuju iz benda i dodaju: Već smo imali nekoliko izleta, bili smo u Beču, Londonu i Liverpoolu. Naša glazba je dobro prihvaćena, ali očito da publika puno bolje reagira ako razumije tekst.

Trake za album su snimljene krajem ožujka, kreativni proces na albumu je završen, a sada slijedi produkcijski, miksanje i mastering.

Ovaj put smo su odlučili tražiti pomoć fanova i zaljubljenika u njihovu glazbu za dovršetak albuma. U pripremi je, naime, indiegogo kampanja koju će se aktivirati 10. 9. i koja traje mjesec dana. Tijekom jeseni planira se dovršiti album koji bi dečki objavili najkasnije prije ljeta sljedeće godine, a pojedine singlove i ranije.

Najmanja vaša pomoć nam je veoma značajna. Ne samo novčana, već potpora na bilo koji način: dijeljenje naših objava, slušanje i dijeljenje naših videa s youtube-a, dolazak na koncerte, traženje od organizatora da nas zovu... Hvala i čujemo se uskoro opet, zaključuju Mortovci.