Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

LadyGaga TheFame10 photo01 UniversalMusic

Oduvijek sam htjela biti neovisna i slobodna žena koja stvara glazbu. To je jednostavno zapisano u mojim genima, to sam ja. - Lady Gaga, izjava 2008. godine.

Prošlo je točno 10 godina otkako je Lady Gaga objavila svoj debitantski album „The Fame“ i lansirala svoju karijeru u sam vrh svjetske glazbene scene! Povodom jubilarne obljetnice, sredinom prosinca bit će objavljeno limitirano kolekcionarsko izdanje albuma na specijalnom USB-u – „The Fame 10th Anniversary (Limited Edition USB)“!

Te 2008. godine Lady Gaga se gotovo pa iznenada pojavila na svjetskoj glazbenoj sceni, a svojim (tada) ekscentričnim pristupom mnoge je isprva i šokirala – bila je nešto potpuno drugačije na tadašnjem zvjezdanom pop nebu. Svoju glazbenu karijeru počela je graditi puno prije te godine, no sa singlovima „Just Dance“ i „Poker Face“ napravila je prvi korak na putu prema postajanju jedne od najvećih pop-zvijezda današnjice. Oba singla zauzela su #1 pozicije glazbenih lista diljem svijeta, uključujući i respektabilnu Billboard Hot 100 listu. Sve ostalo je povijest.

U dekadi od objave debitantskog albuma, Lady Gaga je predstavila ukupno četiri samostalna studijska albuma - „The Fame“ (2008.), „Born This Way“ (2011.), „Artpop“ (2013.) i aktualni „Joanne“ (2016.), kao i zajednički album s Tonyem Bennettom, „Cheek To Cheek“ (2014.).

Bez obzira na iznimno radnu, intenzivnu i uspješnu glazbenu dekadu iza sebe, Lady Gaga jednostavno ne staje s radom i predstavljanjem svoje umjetnosti – trenutno priprema iščekivanu Las Vegas rezidenciju „Enigma“, koju će započeti krajem prosinca ove godine, a uključivat će više od 20 showova, a uskoro možemo očekivati i njen glumački debi u filmu „A Star Is Born“, u kojem glumi uz Bradley Coopera.

Kolekcionarsko izdanje „The Fame 10th Anniversary (Limited Edition USB)“ bit će objavljeno 14. prosinca, bit će dostupno u limitiranom broju, a na USB stick-u specijalnog oblika lika Lady Gage nalazit će se pjesme s originalnog izdanja albuma „The Fame“, dodatne tri pjesme, „The Fame Monster“ reizdanje, čak osam videospotova te EPK video-intervju, snimljen na samom početku njene glazbene karijere. Izdanje je moguće prednaručiti putem službene stranice:
https://LadyGaga.lnk.to/TheFame10D2