Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

kkcover

Dana 4. kolovoza 2008. godine objavljeno je prvo izdanje splitske etikete i promotora nezavisne muzike Guranja S Litice: radilo se o split CD-u zagrebačkih Peach Pit i minhenskih Majmoon. Od tada do danas objavljeno je još 28 izdanja na većini trenutno postojećih formata, a etiketa je nakon godina djelovanja prošla mnoge promjene u načinu rada i agendi, ostajući resurs za suradnju, otkrivanje starih i promociju novih izdanja mahom nekomercijalne, opskurne i drugačije muzike iz šarene lepeze najčešće nezavisnog rock i eksperimentalnog zvuka.

Najvažnija izdanja u kulturološkom smislu su svakako reizdanja kultnih albuma Sexe (Live iz Kopra 1986, objavljen u suradnji s Dirty Old Labelom 2010. godine) i box seta Trobecovih krušnih peći iz 2013. godine (u suradnji sa 30ak pojedinaca i etiketa iz cijelog svijeta). Oba izdanja ne samo što su vratila u fokus javnosti i ispravno kontekstualizirala djelovanje navedenih bendova u osamdesetim godinama prošlog stoljeća i time ispravila povijesnu nepravdu koju je vrijeme pokušalo nanijeti glazbi, već su u slučaju Trobecovih krušnih peći značila i povratak benda na glazbenu scenu regije (svibanj 2013) čija uspješna karijera traje i dan danas.

Trideseto Guranje S Litice izdanje EP je "150 Dana Odmetništva" splitsko/zagrebačkog projekta The Karmakumulator koji u poljima eksperimentalne, suvremene, noise i ambijentalne glazbe djeluje od 2001. godine do danas. EP je snimljen tijekom zime 2018. u klasičnoj bendovskoj postavi bas-bubanj-gitara-sint-trombon uz sudjelovanje prijatelja iz drugih bendova: Dragana Đokića (Bizon) na bubnju, Olega Berića (Dno.) na bas gitari, Hrvoja Cokarića (Sivi) na trombonu, Petra Pečura (Moraines) na sintisajzerima i Igora Mihovilovića (TK, Guranje S Litice) na gitari i udaraljkama. Produkciju potpisuju Mihael Bele (Joe 4) i Igor Mihovilović a materijal je dovršen je u Deus Ex Machina studiju u Zagrebu u svibnju 2018. godine. Omot EP-a potpisuje redateljica Sunčica Fradelić a samo izdanje nabavljivo je u digitalnom obliku na bandcamp profilima Guranja S Litice i benda The Karmakumulator. Osim navedenog izdanja do kraja mjeseca slijede i druge slavljeničke aktivnosti etikete kao i objavljivanje navedenog materijala na split LP vinilu početkom 2019. godine.

Link:
https://karmakumulator.bandcamp.com/album/150-dana-odmetni-tva