Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

pixies front

Legendarni Pixies i izdavačka kuća 4AD su za sve fanove ovog benda pripremili poslasticu. Naime, kako bi proslavili trideset godina od objavljivanja prvog albuma ovog benda „Surfer Rosa“, koji je objavljen u ožujku 1988. godine, izdavačka kuća 4AD objavit će specijalno izdanje „Come On Pilgrim... It’s Surfer Rosa“ koje će pored ovog albuma sadržati i prvi EP „Come On Pilgrim“.

Ovo specijalno izdanje bit će dostupno na trostrukom CD-u, trostrukom zlatnom vinilu kao i na trostrukom providnom vinilu. Dizajner omota je, kao i na originalnom izdanju, Vaughan Oliver koji je bio zadužen za vizualni identitet svih dosadašnjih izdanja Pixiesa.

Izdanje „Surfer Rosa“ inspirirano je bijesom, religijom, incestom i superherojem po imenu Tony. U pitanju je debi album koji je toliko cijenjen da je promatran kao remek djelo od strane mnogih kritičara. Sniman 1987. godine, ovaj album sadrži neke od najvećih klasika Pixiesa, kao što su: „Bone Machine“, Gigantic“, „Vamos“ i „Where Is My Mind“.

„Come On Pilgrim“ sastoji se od osam pjesama koje su snimljene prilikom prve studijske sesije ovog benda. Pored ova dva albuma, na jubilarnom izdanju naći će se i „Live From The Fallout Shelter“, snimka s koncerta iz 1986. godine.

Ova prva dva Pixies izdanja jedna su od najzaslušnijih za popularizaciju indie rocka i formiranje grunge vala gdje je i sam Kurt Cobain priznao da je albumom „Nevermind“ htio oponašati album „Surfer Rosa“. Kako bi proslavili ovaj jubilej, Pixies će održati pet intimnih koncerata u londonskom klubu „Roadhouse“, a ulaznice za svih pet večeri su već rasprodane.