jungle

Nakon dva već objavljena singla, britanski neo soul sastav Jungle objavio je još dvije pjesme koje najavljuju njihov novi album „For Ever“. Video spotovi za singlove „Heavy, California“ i „Cherry“ dostupni su na Youtubeu, a možete ih pogledati i u nastavku.

Album „For Ever“ će 14. 9. objaviti izdavačka kuća XL Recordings koja je objavila i njihov album prvenac naslovljen prosto „Jungle“. Novi singlovi donose novi zvuk benda, koji su oni sami opisali kao „postapokaliptičnu radio stanicu koja pušta pjesme o prekidu“. Oba videa su, kao i prethodna dva, djelo kolektiva JFC Worldwide i prate već izgrađeni vizualni identitet benda.

Kako bi komponirali novi album, ključni članovi benda, Josh i Tom, preselili su se iz Londona u Hollywood potrazi za tim romantiziranim hollywoodskim snom. Budući da su obojica prije selidbe bili u ozbiljnim vezama i da su se obje veze završile, suočili su se s tom stranom života u Hollywoodu. Vratili su se u London gdje im se pridružio producent Inflo s kojim su završili album.

Jungle su 2013. godine osnovali Josh Lloyd-Watson i Tom McFarland koji i dalje čine srž benda. Istoimeni album prvijenac odmah po objavljivanju 2014. godine privukao je pažnju kako publike, tako i kritike koja ga je proglasila za jedno od najvažnijih debi izdanja te godine.