Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

pc

Sastav Parquet Courts napravio je zanimljiv eksperiment u svojoj karijeri. Vraćajući se svojim korjenima, njujorška indie rock četvorka i legendarni njujorški disko pionir, Danny Krivit, udružili su snage i publici predstavili remiks pjesme “Wide Awake”, koji možete preslušati u nastavku.

Single “Wide Awake Remix” samo je jedna od tri pjesme koje će se naći na albumu "Wide Awake! Remixes" koji će Parquet Courts objaviti za izdavačku kuću Rough Trade Records  28. 9. ove godine.

Za ostala dva remiksa bio je zadužen Mickey Young, član benda Total Control. Volim dimenziju koju rock pjesma dobije kada je remiksirana za plesni podij, izjavio je A. Savage, frontmen benda Parquet Courts, i dodao: Neke od mojih omiljenih verzija rock pjesama, kao što su The Units - High Pressure Days ili Happy Mondays - Kinky Afro su remiksevi. Raspoloženje pjesme može se potpuno promijeniti i omogući nov pristup slušanju, a čak može i promijeniti pogled fanova na bend.

Danny Krivit je nekada dijelio pozornicu s glazbenicima kao što su David Mancuso i Larry Levan, puštajući u nekadašnjem ekskluzivnom njujorškom klubu Loft/Paradise Garage, a danas pušta glazbu na Body & Soul partyima, na kojima mu društvo radi DJ Francois K.

Visage, James Brown, Soulsoul Orchestra, Giorgio Moroder pa sve do Kraftwerk, Brainstorm, Thelma Houston, Cerrone i MFSB su samo neka od svjetski poznatih imena za koje je producirao sada već klasična remiks izdanja na vinilu.

S druge strane svijeta Mikey Young je neizbježan na australjskoj neovisnoj glazbenoj sceni, bilo kao član benda Total Control ili benda Eddy Current Suppression Ring, ili kao plodan producent i inženjer. Mikey me je oduvijek impresionirao kao glazbenik i osoba, kaže Savage, razvio je izuzetan talent za produkciju elektronske glazbe. Dokaz njegovog izvandrednog rada su projekti kao što su Lace Curtain i Total Control. Ima vještinu genija kojom uvijek može dostaviti nešto posebno.