Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

RICH MOND photo01 credit Ambroz Molan

RICH-MOND, hrvatsko-slovenski DJ i producentski duo predstavlja ljetnu glazbenu poslasticu – debitantski singl „Touch The Night“, nastao u suradnji s američkom pjevačicom Victoriom Richard! U radu na pjesmi sudjelovao je i Nikodem, austrijski producent zaslužan za pjesme zvučnih glazbenih imena ovog žanra, kao što su Klangkarussell, Felix Jaehn...

Iako je RICH-MOND novo ime svjetske glazbene scene, duo čine dvojica iskusnih regionalnih DJ-eva i producenata – Domagoj Jakić - Yakka iz Hrvatske te Robert Sotošek – Robbi iz Slovenije! Zajedničkim snagama stvorili su pjesmu idealnu za klubove i plesne podije ljetnih destinacija diljem svijeta, a u tome im je pomogla i talentirana pjevačica iz Miamija, Victoria Richard, koja je zaslužna za vokalnu dionicu!

Duo RICH-MOND nastao je sasvim spontano; Robbi je putem društvenih mreža otkrio Yakku i glazbu koju stvara ovaj ponajbolji hrvatski house DJ i producent te ga kontaktirao i predložio suradnju. Razmjenom ideja, došli su do zaključka kako obojica žele stvarati glazbu svjetske razine te su tijekom ljetnih mjeseci prošle godine započeli s radom na debitantskom singlu.

„Zvuk koji kreiramo na tragu je glazbenika kao što su Disclosure, Robin Shultz, Ofenbach...iako nismo ograničeni na žanr i stil, ciljamo raditi dobru glazbu za širu publiku“, objašnjava Yakka, i otkriva kako su na tragu te ideje stvorili i naziv dua „Ime je kombinacija engleskog i njemačkog - rich (eng. bogat), mond (njem. mjesec), dakle Puni Mjesec“ te uz smijeh nadodaje kako nema veze s gradom Richmond.

Na svom upravo predstavljenom debitantskom singlu započeli su raditi u ljetnim mjesecima prošle godine, marljivo, detaljno i posvećeno. Kako je pjesma ton po ton dobivala svoj oblik, na Yakkin prijedlog se u proces stvaranja ubrzo uključila i Victoria Richard, koja je singl obogatila svojim izvanrednim vokalom. Završnu čaroliju pjesmi je dao Nikodem Milewski, austrijski mix i master inženjer te producent, koji je zaslužan za dobro nam poznate hit-singlove imena kao što su Klangkarussell, Felix Jaehn, Gryffin, Möwe...