Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

gg

„Nova anomalija britanske glazbene scene“, kako su ih mediji još ranije nazvali, indie rock bend Goat Girl, objavili su novi video za još jedan singl sa svog aktualnog debi izdanja. Ovog puta je ekranizirana pjesma „Viper Fish“, a spomenuti spot možete pogledati u video prilogu.

Novi animirani lutkarski video režirala je Edie Lawrence, koja je također dizajnirala i scensku postavu za nastupe benda Goat Girl, kao i prateći film.

Album „Goat Girl“ objavljen je 6. 4. za izdavačku kuću Rough Trade i na njemu se našlo devetnaest pjesama, među kojima je i aktualni singl, kao i prethodno objavljeni „Scream“, „Cracker Drool“ i „The Man“. Po riječima članica benda, album stvara polu-maštovitu atmosferu iz vrlo prljave i ružne gradske realnosti.

Iako album i bend karakterizira izraženi britanski zvuk, može se čuti i utjecaj country glazbe, kao i generalno gitarske glazbe s juga SAD-a.

Goat Girl čine Clottie Cream, Rosy Bones, Naima Jelly i L.E.D. što su pseudonimi četiri devojke iz Južnog Londona koje predvode tamošnju rock scenu. Goat Girl su izgradile svoju bazu fanova stalnim živim nastupima na kojima su, između ostalog, pratile i već afirmirane bendove, poput The Fall, Fat White Family i Parquet Courts.