Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Gruff 2018Main Press Photo

Velški indie rock glazbenik Gruff Rhys najavio je novi solo album „Babelsberg“, koji će biti objavljen 8. 6. za izdavačku kuću Rough Trade Records. U susret novom albumu objavljen je i singl „Frontier Man“. Za ovaj singl snimljen je i video spot koji možete poglaedati u nastavku.

Zapisao sam ime Babelsberg kada sam prošao pored table ovog grada u Njemačkoj na turenji 2014. godine. Nedugo zatim sam započeo snimanje albuma i čim sam snimio sve trake, studio je demoliran. Četiri godine kasnije, kada sam završavao album, trebalo mi je ime koje je asociralo na Babilonsku kulu koju su ljudi gradili da bi se približili raju, a na neki način su sebi nanijeli pakao. Tek kad sam preslušao sve pjesme s albuma, tek tad je moje zapisivanje ovog imena dobilo smisao, izjavio je Gruff Rhys o novom albumu.

Album „Babelsberg“ se sastoji od deset pjesama koje su originalno snimljene početkom 2016. godine, ali su zbog demoliranog studija u kojem je Gruff Rhys sa svojim bendom snimao, ostavljene sa strane čekajući orkestralne dionice koje su tek nakon osamnaest mjeseci snimili kompozitor Stephen McNeff i BBC orkestar Welsa.

Kritičari koji su već preslušali cjelokupni album tvrde da je u pitanju do sada najbolje djelo ovog velškog umjetnika, čija se karijera prožima kroz tri dekade i nekoliko utjecajnih bendova, kao što su Super Furry Animals, Neon Neon i Boom Bip.