Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

180314 PrincessNokia 140

Američka indie hip-hop umjetnica Princess Nokia, poznata kao jedan od najvećih glazbenih „kameleona“ današnje alternativne scene, objavila je novi mixtape „A Girl Cried Red“, inspiriran emo valom s početka 2000-tih godina. Novo izdanje je, kao i prethodno „1992 Deluxe“, objavila izdavačka kuća Rough Trade Records, a spot za prvi singl s izdanja, „Your Eyes Are Bleeding“, možete pogledati u nastavku.

Spot za singl „Your Eyes Are Red“ režirala je dugogodišnja suradnica Princes Nokiae, Milah Libin, a o inspiraciji za novi album Princess Nokia je izjavila sljedeće: „Crnci su stvorili punk – bend Death je postojao puno prije Ramonesa. Ako malo razmislite o tome, sve nam je istrgnuto pred našim očima. Ovo je naše i baš zato se vraćamo tome“.

Princess Nokia se glazbom bavi još od srednje škole, prvo pod pseudonimom Wavy Spice, koji vremenom mijenja u sadašnji. Široj javnosti je postala poznata putem društvenih mreža gdje je stekla bazu fanova koja je raširena po cijeloj planeti. Poznata je po beskompromisnim tekstovima, spotovima i širokom rasponu glazbenih podloga. Pored glazbe, Princess Nokia se kao model pojavljivala i u kampanjama poznatih svjetskih brendova odjeće kao što su Calvin Klein i Champion.

Princess Nokia se regionalnoj publici predstavila nastupom na Fusion Stageu prošlogodišnjeg Exit festivala pred više tisuća ljudi.