Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

revolution

Vrhunski udaraljkaši Sudar Percussion uoči velikog koncerta u KD Vatroslav Lisinski 11. veljače predstavljaju singl i spot "Revolution". U pjesmi gostuju jedan od najboljih svjetskih violonista Stefan Milenkovich te karizmatični Božo Vrećo, odlični umjetnik world glazbe. Spot pogledajte u nastavku.

Spot potpisuju Sandra Mihaljević i Igor Ivanović, a glazbenu priču pjesme "Revolution" promatramo očima malog anđela slučajno palog u naš svijet u kojem ne snalazi. Produkciju pjesme potpisuje Branimir Mihaljević, tekst Božo Vrećo, a glazba je originalno djelo Jean Michel Jarrea.

"Mi smo uvijek otvoreni za nove suradnje i nove glazbene vidike i pravce. Kvaliteta i radost muziciranja nam je na prvom mjestu, kao i kontakt s publikom. Snimanje ovog spota je za nas jedan novi izlet i suradnja s ljudima koje jako cijenimo i poštujemo kao glazbenike i izvođače“, složili su se članovi Sudar Percussiona.

"Suradnja sa  Sudar Percussion orkestra i sa Stefanom Milenkovićem je za mene bila pravo zadovoljstvo, na takvu prekrasnu kompoziciju Revolutions francuskog kompozitora M.J-a napisao sam divan tekst u kome se prožima i ljubavna poruka i uopće jedna globalna mantra kako ljubav zapravo mjenja revolucionarno svijet i nas same. Sretan sam zbog uspješne suradnje sa dečkima i sa Stefanom Milenkovićem te prijateljstva i suradnje sa Branimirom Mihaljevićem producentom ovog sjajnog projekta i Sandrom Mihaljević te Igorom Ivanovićem na sjajnom video uratku", istaknuo je Božo Vrećo.

Suradnju i sam spot komentirao je i Stefan Milenkovich.

Našao sam izuzetno privlačnim izazov da se pridružim Sudar Percussion ansamblu i Boži Vreći u neobičnoj i svježoj obradi pjesme "Revolution" Jean-Michel Jarrea. Fascinantan mi je spoj elektronske muzike, energije i pulsa udaraljki, kao i mističnog etno ukusa violine i osobnost duhovno-emotivne estetike glasa. Kombinacija ovih elemenata daje fenomenalan, višeslojan i jedinstven umjetnički dojam, rekao je.

Do sada neviđeni spoj elektronike, world glazbe i klasične virtuoznosti daje mashup sa snažnom porukom. Naime, izdavši izvorno tu skladbu prije točno 30 godina, Jarre je skrenuo pažnju na tada aktualna politička zbivanja koja smo i mi snažno osjetili, a danas ona u našem kontekstu govori o jednakosti svih ljudi bez obzira na vjersko, političko ili neko drugo opredjeljenje.

Koncert u Lisinskom svojevrsna je kruna projekta Oxygene započetog 2016. godine, kojim Sudarovci u originalnom zvuku obrađuju glazbu Jean Michel-Jarrea. Naslovna skladba projekta, "Oxygene IV", u izvedbi Sudar Percussiona primila je nevjerojatno pozitivne kritike ne samo od publike već i od samog Jean-Michela Jarrea i njegovog diskografa Francis Dreyfus Music, BMG France s kojima Sudarovci ostvaruju međunarodnu suradnju. Obradom dijela opusa velikog pionira elektroničke glazbe, Sudar ruši nove granice i radi veliki iskorak u promociji udaraljki u Hrvatskoj.

Spoj elektroničke glazbe i klasičnih udaraljkaških instrumenata novi je izazov ansambla i korak dalje u otvaranju glazbenih mogućnosti.  Uz posebne audio vizualne spektakularne efekte, Mješoviti zbor iz Slovenije, trubača Darka Sedaka-Benčića i goste iznenađenja, Sudar će dvoranu pretvoriti u multimedijalnu iluziju, a posjetitelje ostaviti bez daha u neponovljivom multimedijalnom spektaklu.

Ulaznice je moguće kupiti na blagajni dvorane ili online na www.ulaznice.hr



Izvještaji



Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima


Decapitated feat. Incantation, Nervosa, Kassogtha - nihilizam na najjače


J.R. August uz brojne goste proslavio 10 godina karijere