Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

dzep sa tajnama

Crnogorski skladatelj, tekstopisac i književnik Momčilo Zeković Zeko basist je najpopularnije crnogorske grupe Perper i autor mnogo pjesama, stoga je odlučio neke od njih staviti na papir i objaviti u knjizi pod naslovom Džep sa tajnama, koju je predstavio 20. listopada u Crnogorskom narodnom pozorištu. Knjiga sa blizu 200 snimljenih pjesama sa Perperom i drugim izvođačima iz zemlje i regije svojevrsni je omot pratećeg CD-a na kojem Zekove pjesme pjevaju Zvonimir Đukić-Đule iz Van Gogha, Neno Belan, Zoran Predin, Karolina Gočeva, NIkola Radunovic, poc. Igor Perazić a tu je i veliki gudački orkestar u proširenom sastavu sa solistima Edenom Sekulovićem, Vericom Čuljuković, Urošem Lapčevićem i Milošem Boškovićem.

Predstavljanje knjige popratili su mnogi glazbeni suradnici a kao goste Zeko je najavio i na binu je izašao veliki orkestar "Alegra Vivo" kojim dirigira prof. Radovan Papović. Odsvirali su pjesme: Slavski kolač, Familijarna pjesma i Za moje cure, nakon čega je Zeko najavio Valeriju Monterisi iz Italije koja je sa orkestrom otpjevala Fenice (talijansku verziju Feniksa kojeg na CD-u "Džep sa tajnama" u nevjerojatnoj interpretaciji izvodi makedonska pjevačica Karolina Gočeva.

Povodom izlaska ovog diska bit će snimljeni spotovi za sve pjesme s CD-a a kao prve su se izdvojile Zastave u izvodjenju Đuleta iz Van Gogha i Smotana pjesma  čiji je izvođač sam Zeko uz pomoć klape Mriža iz Splita.