Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Jon Spencer photo by Michael Lavine

Sljedeći petak, 22.3., u Vintage Industrial Bar, u pratnji The Hitmakersa, dolazi legendarni garage-blues roker Jon Spencer. Ljubimac domaće publike, već dobro poznat po nastupima s Blues Explosionom i Heavy Trashom, dolazi u sklopu turneje na kojoj promovira svoj prvi samostalan studijski album "Spencer Sings The Hits!".

Večer će otvoriti naši Thee Melomen, garažni trojac koji je zanat iskalio u odličnim domaćim alternativnim bendovima, a priznanje njihove kvalitete zasigurno je uvrštavanje na kompilaciju "Balkans Pedro Four Way" velikog Mikea Watta.

Rođen 1965. godine u Hanoveru, New Hampshire, Jon Spencer je studirao na Sveučilištu Brown, Rhode Island, gdje je odlučnije krenuo u bluzersko-garažne glazbene vode. Prvi ozbiljan projekt, na tragu Einsturzende Neubautena, bio mu je Shithaus, s Todom Ashleyem (Cop Shoot Cop) na basu. Nakon nekog vremena Jon Spencer seli u Washington i osniva bend Pussy Galore, u kojem je gitarist i pjevač, da bi početkom devedesetih, s gitaristom Judahom Bauerom, te bubnjarom Russellom Siminsom pokrenuo njegov najpoznatiji projekt, garage-blues-punk trojac The Jon Spencer Blues Explosion. Teško da je netko mogao i naslutiti koliko će važnu ulogu odigrati u rock’n’rollu devedesetih kad su se nametnuli, ne samo kao jedan od vodećih nezavisnih bendova s kraja prošlog, već i kao bend koji je utabao stazu za niz novih imena koja su isplivala u novom tisućljeću, među kojima su zasigurno najpoznatiji The White Stripes i The Black Keys. Ne treba smetnuti s uma da se tijekom devedesetih uz JSBX redovito ljepila etiketa „najboljeg live benda na svijetu“, što su uvjerljivo demonstrirali na nekoliko koncerata održanih kod nas, stvorivši pritom pozamašan broj vjernih fanova.

Trideset godina karijere je iza njega, a zavidan opus stvorio je kroz bendove i projekte: The Jon Spencer Blues Explosion (preko 20 raznih studijskih izdanja), Boss Hog (4 albuma), Heavy Trash (3 albuma), Pussy Galore (3 albuma), The Honeymoon Killers (5 albuma).

Legendarni Jon Spencer stiže premijerno u Vintage Industrial Bar 22. ožujka u sklopu europske turneje na kojoj promovira svoj prvi samostalni album u karijeri „Spencer Sings The Hits!“.

Čovjek koji već tri desetljeća iznenađuje glazbenim inovacijama, često imitiran, nikad dupliciran, NY underground rock legenda donosi molotovljev koktel garažnog punka s industrial stavom, uz njegov revolucionarni bend osvetnika, prigodnog imena – The Hitmakers, koji čine Sam Coomes (Quasi, Heatmeiser), M.Sord (M.Sord) i Bob Bert (Pussy Galore, Sonic Youth) dolazi spreman za revoluciju!

Rock'n'roll nije nuklearna fizika, uzmeš tri riffa, dodaš refren, solažu i to je to. Tako je oduvijek bilo, od Chuck Berryja do Ramonesa, od New York Dollsa do Stonesa. Thee Melomen možda jesu iz Zagreba, ali njihova srca i glave su daleko u New Yorku i Londonu sedamdesetih i s religijskim žarom se unose u lice pomodnim suvremenim glazbenim žanrovima. Osnovani 2014. godine, sastavljeni od melomana (grč. pasionirani ljubitelji muzike), nakon uspješno objavljenog prvog singla "Chinatown”, band je u siječnju 2016. godine izbacio istoimeni EP album, da bi nakon singla “Disappear”, u prosincu 2018. godine izdali istoimeni album za diskografsku kuću Martin’s Garage Records iz Ljubljane. Ubrzo nakon digitalnog izdanja, album se pojavio i na vinilu. Važno je spomenuti da su Thee Melomen, kao jedan od tri benda s Balkana u odabiru legendarnog muzičara Mikea Watta, uvršteni na 7“ ploču „Balkans Pedro Four Way“ izdanu za Record Store Day 2017. godine.

Ulaznice za koncert po cijeni od 100 kuna potražite u Dirty Old Shopu, Tratinska 18, te na šanku Vintage Industrial Bara. Na dan koncerta cijena ulaznice će biti 120 kuna.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici